Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Volodimir Zelenskiy'den ortak açıklama

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Volodimir Zelenskiy'den ortak açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ortak basın açıklaması düzenledi. Erdoğan, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve barışçıl, diplomatik yöntemlerle çözülmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ortak basın açıklaması düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine önem veriyoruz. Kırım'ın ilhakını tanımama kararımızı tekrar teyit ettik. Karadeniz'in bir barış ve huzur denizi olma konusunda kararlılığımız devam etmektedir. Ortak coğrafyamızda gerilimin artmasını arzu etmiyoruz. 

Ukrayna'nın doğusundaki güncel duruma ilişkin fikir alışverişinde bulunduk.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve barışçıl, diplomatik yöntemlerle çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Son dönemde sahada gözlemlediğimiz endişe verici durumun son bulmasını, ateşkesin sürmesini, sorunun diyalog yoluyla çözülmesini temenni ediyoruz. Bu hususta gereken her türlü desteği vermeyi hazırız. AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu, Donsbass'ta ateşkesin devam etmesi için üstlendiği görevi sürdürmektedir, sürdürmelidir.

Misyonun herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan görevini yerine getirmesini önemsiyoruz. Gerekli şartların sağlanması, meselenin barışçıl yollardan çözümü için zaruridir. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

Zelenskiy'in açıklamalarından satır başları:

"İkili diyaloğumuzun sözde değil gerçekte de geçerli olduğunu görüyorum.Kiev ve Ankara'nın tepki konusundaki vizyonu aynı. Bugün geçici olarak işgal edilen Donbas ve Kırım'daki olayları Türkiye ile paylaştım. Türkiye egemenliğimizin yeniden tesis edilmesi konusundaki desteği önemli. Ticaret hacmimizin artması serbest ticaret anlaşmasının imzalanması oldukça önemli. Uçak yapımı alanındaki işbirliğimizi ele aldık. Savunma sanayisi (Türkiye'yle) stratejik ortaklığımızın itici gücüdür."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar