Son dakika... Bildiri soruşturmasında yeni gelişme

Son dakika... Bildiri soruşturmasında yeni gelişme
Gelen son dakika bilgisine göre, Möntro Bildirisi olarak bilinen 104 emekli amiralin imzaladığı boğazlarla ilgili bildiride yeni bir gelişme yaşandı. Emekli 5 amiral ve 1 tuğgeneral adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bildiri soruşturmasında yeni gelişme

Bildiri soruşturmasında emekli 5 amiral ve 1 tuğgeneral adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin yürüttüğü soruşturmada emekli 5 amiral ve 1 general adli kontrolle serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan'da, bazı emekli amirallerin yayımladığı "Montrö Bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında, 5 Nisan'da Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmış; Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a ise emniyete gelmeleri için tebligat yapılmıştı. Bu şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 6 emekli amiral ile 1 emekli generali de 16 Nisan'da ifadeye çağırmış, bu kişiler sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmişlerdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar