Fahrettin Koca: Vaka sayısında düşüş olmaması halinde tedbirler sıkılaştırılacak

Fahrettin Koca: Vaka sayısında düşüş olmaması halinde tedbirler sıkılaştırılacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, "Bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısı düşecek. Virüsün yeni varyantları ile birlikte mutasyonlar ele alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Koca, "Vaka sayısında düşüş olmaması halinde tedbirlerin sıkılaştırılması değerlendirilmiştir. İngiltere varyantı son günlerde ne kadar hızlı yayıldığını acı şekilde gösterdi." dedi.

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısı düşecek. Virüsün yeni varyantları ile birlikte mutasyonlar ele alınmıştır.

Vaka sayılarının artış hızı azaldı. Hızlı yayılan mutasyonlar nedeniyle vaka sayıları hızlanmıştı. Vaka sayılarında hedeflenen düşüşlerin sağlanamaması halinde tedbirlerin sıkılaştırılması kararlaştırılmıştır.

Ülkemizde en fazla görülen varyant İngiltere kaynaklıdır. Semptom göstermeyen vakaların toplam vakalar oranında bir değişiklik yok.

Yeni bir tür daha ortaya çıktı. Hindistan varyantı olarak yeni bir tür daha tespit edilmiştir. Ülkemizde Hindistan varyantı henüz görülmedi. Bu kapsamda Hindistan'dan ülkemize giriş yapmak isteyenlere 14 gün karantina kuralı uygulanıyor.

2 aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta, bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar devam etmekte. Çok yakında Sputnik V aşısı da devreye girecek.

Aşı adaylarımız için olumsuz bir olay gerçekleşmemiştir. 3. bir inaktif aşımızın Faz 1 çalışması Ankara Şehir Hastanemizde başlayacak. 

Bir vektör aşımızın da Faz 1 çalışması için üretim çalışmaları devam etmektedir.

Birileri Bilim Kurulumuzu hedef alarak, bilime saygısının olmadığını saldırganca haykırsa da buna siyasi karşılık vererek parçası olmayacağım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar