Son dakika... Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den flaş Süleyman Soylu açıklaması

Son dakika... Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den flaş Süleyman Soylu açıklaması
Son dakika... Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "Cennet annelerin ayağının altına serilmiştir. Bu hayasızlık, çirkin saldırıyı kınıyorum. Yargının hak ettiği cezayı vereceği tamdır. Süleyman Bey'in muhterem annelerine sağlık diliyoruz, dua ediyoruz" dedi.

Abdülhamit Gül'den flaş Süleyman Soylu açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Gül, AYM'nin Enis Berberoğlu için ikinci kez verdiği hak ihlali kararı hakkında, "Kararlar uygulanmak için vardır. Hukuk devletinde de kurallar, hukukun emrettiği hükümler geçerlidir" dedi.

Bakan Gül, Bakan Soylu'nun tepki gösterdiği, annesine yönelik hakaret içerikli paylaşımla ilgili soruya, "İçişleri Bakanımızın validelerine yapılan insanlık dışı saldırıyı, ifadeleri lanetliyorum. Alçak ifadeleri kullanan kişinin de hukuk önünde hak ettiği cezayı bulacağına inanıyorum. Bu konuda yasalarla ilgili ihtiyaçlar olduğu takdirde değerlendirmeler elbette yapılır" dedi. 

Bakan Gül ayrıca, "Yargı dağıtımı adliyelerde, sosyal medyada değil. yargıdaki eksiklik Meclis'te değerlendirilir" ifadelerini kullandı. 

Gül'ün açıklamaları:

(AYM'nin Berberoğlu kararı) Bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır. Hukuk devletinde de kurallar, hukukun emrettiği hükümler geçerlidir. AYM'nin kararları çerçevesinde olması gereken budur, kararların da uygulanması gerekir.

Adaletin gözü bağlıdır. Kimsenin o gözün açılmasına izin vermemesi lazım. Hak neyse, hukuk neyse onun yerine getirilmesi hukukun gereğidir. 

(Bakan Soylu'nun annesine yönelik hakaret içerikli paylaşım) Kadınların onuru her şeyin üstünde. Anneler başımızın tacı. İçişleri Bakanımızın validelerine yapılan insanlık dışı saldırıyı, ifadeleri lanetliyorum. Alçak ifadeleri kullanan kişinin de hukuk önünde hak ettiği cezayı bulacağına inanıyorum. Bu konuda yasalarla ilgili ihtiyaçlar olduğu takdirde değerlendirmeler elbette yapılır. 

BAKAN SOYLU'NUN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hastanede tedavi gören annesine yönelik hakaret içerikli paylaşıma tepki göstererek, "Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor, adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar" ifadelerini kullanmıştı. 

 

ekran-alintisi-031.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar