Son anketten Soylu'ya soğuk duş etkisi: Ya görevden alınsın ya da istifa etsin

Son anketten Soylu'ya soğuk duş etkisi: Ya görevden alınsın ya da istifa etsin
26 bölge, 27 il, 230 noktada 3 bin 848 kişiyle yapılan Türkiye Siyaset Paneli Haziran 2021 Araştırması’nın sonuçlarını Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi Araştırmalardan Sorumlu Genel Koordinatörü Siyaset Bilimci Derya Kömürcü değerlendirdi.  

26 bölge, 27 il, 230 noktada 3 bin 848 panelistle yapılan Türkiye Siyaset Paneli Haziran 2021 Araştırması’na göre seçmenlerin yüzde 58’i, Sedat Peker’in iddiaları karşısında İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlarını tatmin edici bulmuyor.

Anket sonuçlarına göre, iki seçmenden biri Sedat Peker'in iddialarıyla birlikte gündemden düşmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için "İstifa etmeli" diyor. Soylu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 51 olarak açıklandı.

PEKER'İN İDDİLARINDAN HABERDAR OLANLARIN SAYISI YÜZDE 90

Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e konuşan Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi Araştırmalardan Sorumlu Genel Koordinatörü Siyaset Bilimci Doç. Derya Kömürcü, mayıs ayında Sedat Peker’in açıklamalarından haberdar olanların sayısı yüzde 56.5 iken şimdi bu oranın yüzde 90’a ulaşmış olduğuna dikkati çekti.

Derya Kömürcü şu ifadeleri kullandı:

“Peker’in açıklamalarına Süleyman Soylu’nun verdiği yanıtları tatmin edici bulup bulmadıklarını sorduğumuzda seçmenlerin yüzde 58’i tatmin edici bulmadığı yanıtını veriyor. Bu tabii muhalefet partilerinin şu anda sahip olduğu seçmen desteğini aşan bir oran olarak dikkat çekiyor ve iktidar kanadından sınırlı oranda da olsa Soylu’ya yönelik bir eleştiri olduğunu gösteriyor.

Derinlemesine incelediğimizde AKP’ye oy verme eğilimindekilerin yüzde 21’i, MHP’ye oy verme eğilimindekilerin yüzde 28’i Soylu’nun savunmasını yetersiz bulduğunu dile getiriyor. Dahası iki seçmenden biri Soylu’nun istifa etmesi gerekir diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmalı diyenlerin oranı ise yüzde 51."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar