Son anketten çarpıcı sonuçlar... Tüm partiler aynı fikirde!

Son anketten çarpıcı sonuçlar... Tüm partiler aynı fikirde!
Yapılan son araştırmaya göre; Türkiye'de siyasetin futbola müdahale edildiğini düşünenlerin oranı yüzde 38.6, Türk futbolunun adil ve tarafsız şekilde yönetildiğini düşünmeyenlerin oranı ise 47.4 olarak belirlendi.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

MetroPOLL Araştırma Şirketi tarafından yapılan 'Türkiye'de Futbol Değerlendirmesi' çalışmasına göre Türkiye'de çoğunluk futbolun adil ve tarafsız şekilde yönetildiğini düşünmüyor. Aynı çalışmada siyasetin futbola müdahale ettiğini düşünenler çoğunlukta çıktı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde hangi partilere oy verdiği de sorulan vatandaşlar, parti ayrımı olmadan futbolun yönetimi ve siyasetin müdahalesinden memnun gözükmüyor.

İşte o araştırmanın sonuçları:

Türkiye'de futbolun adil ve tarafsız şekilde yönetildiğini düşünüyor musunuz?

Evet düşünüyorum: 18.9
Hayır düşünmüyorum: 47.4
Fikrim yok/Cevap yok: 33.7

Bu sorunun cevaplarına göre; AKP'ye oy veren vatandaşların yüzde 29.5'i, CHP'ye oy veren vatandaşların 67.2'si, İYİ Parti'ye oy veren vatandaşların 45.2'si, MHP oy veren vatandaşların ise yüzde 48'i futbolun adil ve tarafsız olduğunu düşünmüyor.

Türkiye'de siyasetin futbola müdahale ettiğini düşünüyor musunuz?

Evet düşünüyorum: 38.6
Hayır düşünmüyorum: 30.8
Fikrim yok/Cevap yok: 30.6

Bu sorunun cevaplarına göre; AKP'ye oy veren vatandaşların yüzde 21.8'i, CHP'ye oy veren vatandaşların 66.3'ü, İYİ Parti'ye oy veren vatandaşların 38.3'ü, MHP oy veren vatandaşların ise yüzde 37'si siyasetin futbola müdahale ettiğini düşünüyor.

anket1-001.jpganket2-001.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar