Son anket sonuçlarında çarpıcı detay: En karasız seçmen...

Son anket sonuçlarında çarpıcı detay: En karasız seçmen...
MAK Danışmanlık tarafından yapılan son anket sonuçlarından çarpıcı sonuçlar çıktı. Anket sonuçlarında kararsız seçmenin en fazla olduğu grubun AKP seçmeni olduğu ifade edilirken kararsızlar dağıtıldığında barajı geçen 4 parti sırasıyla AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP oldu.

Erken seçim tartışmaları kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ederken Ünlü araştırmacı Mehmet Ali Kulat'ın Başkanlığında 12-17 Haziran tarihleri arasında MAK Araştırma'nın ülke genelinde yaptığı 'Türkiye Geneli Gündem Araştırması' anketinin sonuçları açıklandı.

Anket sonuçların göre bu pazar seçim olsa 4 parti barajı geçmeyi başarırken, AKP'nin oyları kararsızlar dağıtılmadan yüzde 30.6'ya, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise yüzde 35.5'a kadar geriledi.

CHP ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 35.5 oy alırken, MHP ve İYİ Parti yüzde 10 barajını geçiyor, HDP ise az farkla baraj altında kalıyor.

mak-anket-1.jpgmak-anket-2.jpg

EN KARARSIZ SEÇMEN AKP'DE

Ankette, "24 Haziran seçimlerinde (Son yapılan Genel Seçimde) Oy verdiğiniz Siyasi Partiye Yarın Seçim Olsa oy verme tercihihiniz değişir mi?" sorusu da soruldu.

Soruya verilen yanıtlarda HDP seçmeninin yüzde 85'i, CHP ve İYİ Parti seçmeninin yüzde 80'i, MHP seçmeninin yüzde 75'i ve Saadet Partisi seçmeninin yüzde 70'i 'kararım değişmez' yanıtı verirken AKP seçmeni arasında bu oran yüzde 65'e kadar geriliyor.

mak-anket-3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar