Somali'ye 30 milyon hibe verilmesinin sebebi bu anlaşma mı?

Somali'ye 30 milyon hibe verilmesinin sebebi bu anlaşma mı?
Somali'nin IMF'ye olan 2.3 milyon SDR borcu (yaklaşık 30 milyon lira) Türkiye tarafından ödendiği Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasının yer aldığı Resmi Gazete ile duyuruldu. Türkiye'nin yaptığı bu jest sonrası dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

ÜMİT KARADAĞ- GÜNBOYU

Somali Federal Cumhuriyeti'nin Uluslararası Para Fonu(IMF)'na yaklaşık 30 milyon lira olan borcu Türkiye'nin devreye girmesiyle kapatıldı.

somali3.jpg

Somali Adalet Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, "Somali Cumhuriyeti'nin IMF'ye olan birikmiş borcunu kendisinin IMF'den alacağı para karşılığında sildiren Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve onun şahsında dost ve kardeş Türkiye devletine teşekkür ederim" dedi. 

somali4.png
Ekonomik krizin her geçen gün daha çok hissedildiği ve Türk Lirası'nın değer kaybettiği bir dönemde Türkiye'nin yaptığı jest akıllara soru işareti getirdi. 

Tam bir ay önce Anadolu Ajansı "Somali, Mogadişu Limanı için Türk şirketle 14 yıllık imtiyaz anlaşmasına imza attı" başlıklı bir haber servis etti.

somali.png

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki liman, iktidara yakınlığıyla bilenen Albayrak Grubu(aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi'nin sahipleri) tarafından işletmeciliği yapılıyor.

Albayrak Grubu'nun Somali Hükümeti ile 14 yıllık liman anlaşması yapmasından 1 ay sonra Türkiye tarafından Somali'ye yapılan 30 milyonluk IMF hibesi dikkat çekti. 

somali1.png

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar