Somali'de Türk şirketine saldırısı düzenlendi

Somali'de Türk şirketine saldırısı düzenlendi
Somali'de Türk şirketinin şantiyesine düzenlenen intihar saldırısında aralarında 2 Türk vatandaşında olduğu 5 kişi hayatını kaybetti.

Somali'de Türk şirketine saldırı

Somali'de yol yapım çalışması yapan bir Türk firmasına ait şantiyeye intihar saldırısı düzenlendi. Motorsikletli bir saldırgan tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 5 işçinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırıya ilişkin olarak konuşan güvenlik kaynakları, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Saldırının, Türk askeri üssüne mesafesi yaklaşık 15 kilometre mesafesinde gerçekleştiği açıklandı.

DIŞİŞLERİNDEN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada 1'i Türk olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Somali’de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı.

2 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybeden Türklerin sayısının 2'ye yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: "Somali'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2’ye yükseldi. Yaralanan 3’ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum."

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar