Sokaklardaki aydınlatmaları da söndürecekler! Vatandaş isyanda, iktidar arttırmanın peşinde

Sokaklardaki aydınlatmaları da söndürecekler! Vatandaş isyanda, iktidar arttırmanın peşinde
Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle özellikle batı bölgelerde yurttaşların karanlıkta yola çıkma sorunu sürerken iktidar, karanlık çilesini artıracak yeni bir düzenleme hazırlığında.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kalıcı yaz saati nedeniyle sabahları okula ve işe karanlıkta gitmek zorunda kalan vatandaşın çilesini daha da artıracak bir uygulama hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bakanlığın, elektrik dağıtım şirketlerine gönderdiği yazıyla “Cadde ve sokaklardaki aydınlatmalar sabah 30 dakika erken sönecek, akşam da 15 dakika geç yanacak” talimatını verdiğini kaydetti.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre Akın, Türkiye genelinde kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üstgeçit, köprü, meydan ve yaya geçidi ile kamuya ait park ve bahçe gibi yerlerin genel aydınlatma saatlerinde değişiklik yapılacağını ifade etti.

Sokak ve caddelerin aydınlatmasında yurttaşları daha da karanlıkta bırakacak bir hazırlık olduğu yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Akın şunları kaydetti:

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan özel elektrik dağıtım şirketlerine gönderilen bir yazıyla önümüzdeki günlerde genel aydınlatmanın uygulanacağı saatlerde değişiklik yapılacağı kaydediliyor. Edindiğimiz bilgiye göre sokak ve caddelerin aydınlatmaları sabahları 30 dakika erken bitirilip akşamları ise 15 dakika geç başlatılacak. Karanlık 45 dakika artacak.”

Uygulama yaşama geçerse günlük karanlık süresi 45 dakika daha artacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar