Sokağa çıkma yasağı devam edecek mi? Bakan Koca'dan açıklama

Sokağa çıkma yasağı devam edecek mi? Bakan Koca'dan açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında "Hafta sonu sokağa çıkma yasağı" uygulanacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yapan Koca, büyükşehirlerde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarının devam etmesi yönünde bir önerilerinin olmadığını açıkladı.  Koca, 65 yaş üstü vatandaşların ise daha fazla sokağa çıkması için çalışacaklarını söyledi.

Bakan Kocanın yaptığı açıklama şöyle:

"Sokağa çıkma kısıtlaması daha çok 15 ilimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı durumda daha çok uygulandığı bir durumdu, şu an hafta sonu yasağı ile ilgili genel bir düşünce bir durum yok. Ancak gerektiğinde bazı illerde karar alınabilir. Şu an tüm Türkiye'de ya da en son uygulandığı şekilde bir yasak uygulanması söz konusu değil, gündeme gelmedi. 

65 Yaş üstü vatandaşlarımız ve gençlerimiz, ciddi fedakarlıklar gösterdi. Halen sokağa çıkma noktasında kısıtlı olan büyüklerimiz, gençlerimiz bu dönemde haftanın belirli günlerinde sokağa çıkıyorlar. Bilim Kurulu'nda bu gündeme geldi ve büyüklerimizin hareket kısıtlığı olduğu aktarıldı. Sokağa çıkışlarının artırılması söz konusu ama daha net bir karar yok. Böyle bir karar alınırsa da açıklarız. Bir düzenleme gündeme geldi tabi. Büyüklerimizin ve gençlerimizin bu fedakarlılığına son vermek, 53 milyon kişinin tedbirlere uyması ile doğru orantılıdır. Bu kadar fedakarlık gösteren büyüklerimiz ve gençlerimizin kısıtlılıklarını sona erdiren bir yaklaşım içinde olmalıyız. "

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar