Sky News'ten korona virüs iddiası: "Öldüren bir madde keşfedildi"

Sky News'ten korona virüs iddiası: "Öldüren bir madde keşfedildi"
İngiliz Sky News, İngiliz ordusunun korona virüsü öldüren bir madde keşfettiğini duyurdu. Böcek öldürücü ve kovucu ilaçlarda bulunan Citriodiol maddesinin Kovid-19'a sebep olan korona virüsü öldürdüğü söylendi.

İngilizlerden korona virüs iddası

İngiliz Sky News, İngiltere Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Savunma Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı’nda (DSTL) yapılan araştırmalar sonucunda Kovid-19’a sebep olan korona virüsü öldüren bir madde keşfedildiğini duyurdu.

Bilim insanları sinek kovucu spreylerde bulunan Citriodiol isimli materyalin koronavirüsü öldürdüğünü tespit ettiklerini söyledi.

OKALİPTÜSTEN ELDE EDİLİYOR

Araştırmalarla ilgili ilk sonuçları kamuoyu ile paylaşyan DSTL, Citriodiol’ün koronavirüs diğer türlerini öldürdüğünü duyurdu. Konuyla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtilirken sadece sinek ilacının sıkılmasının koronavirüs karşı tek başına bir çözüm olmayacağı kaydedildi.

Citriodiol’ün okaliptüs yaprakları ve gövdesinden elde edilen yağlardan yapıldığı vurgulanırken, İngiliz Silahlı Kuvvetleri’nin sinek ilaçlarını depoladığı aktarıldı. Reuters haber ajansının “son dakika” ibaresiyle Sky News’ten aktardığı haberde DEET isimli kimyasal yerine Citriodiol kullanılan ilaçların depolandığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar