Skandal sınavda iki farklı soruşturma

Skandal sınavda iki farklı soruşturma
ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen KPSS bir yayınevine benzerlik göstermesi sonucunda iptal olurken, sızıntı iddiaları sonrasında iki koldan soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Skandal sınavda iki farklı soruşturma

KPSS sınavında iki koldan soruşturma yürütülüyor.

KPSS sınavının iptali sonrasında soruşturma sürerken, yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Devlet Denetleme Kurulu''nun (DDK) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı''na suç duyurusunda bulundu. İktidara yakınlığıyla bilinen Yıldırım Demirören''in gazetesi Hürriyet'' ise soruşturmaya dair iki farklı dosyanın açıldığını yazdı. 

YAYINEVİNE YÖNELİK KAYITLAR İNCELEME ALTINDA

Haberde, Memur Suçları Soruşturma Bürosu''nun ÖSYM çalışanları ve yöneticilerine yönelik şikâyetler için ayrı bir dosya açtığına değinilirken; yayınevine yönelik olarak yürütülen soruşturmanın ise Müracaat ve Suçüstü Savcılığı tarafından yürütüldüğü kaydedildi. Yayınevine yönelik yürütülen çalışmada e-postalar, HTS kayıtları ve para hareketlerinin incelendiği bilgisi paylaşıldı. 17 Eylül''de tekrar başlayacak olan KPSS sürecinde eldeki delillere göre soruşturmanın hangi büro tarafından yürütüleceğine karar verilecek. 

CEVAP ANAHTARLARI VE SORU KİTAPÇIKLARI KARŞILAŞTIRILIYOR

DDK ve ÖSYM''nin yanı sıra bilirkişi tarafından hazırlanacak raporu bekleyen savcılık, soruşturmayı sunulacak rapora göre yürütecek. Ayrıca sınava giren öğrencilerin kitapçıklarının ve cevap anahtarlarının karşılaştırması ise ÖSYM ve Emniyet kanadında devam ediyor.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar