Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Baran Furkan Gül

Baran Furkan Gül

Serbest Yorum

Siz de ne kadar yanlış olduğunu göreceksiniz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ'ye (USHAŞ) yönelik iddiaları adeta ülke gündemine oturdu.

Korona virüs tanısında kullanılan yerli PCR test kitinin USHAŞ tarafından Mart ayında Sağlık Bakanlığı'na normal fiyatının yaklaşık 4-5 katı fazlasına satıldığını iddia eden Emir, bu iddiasını bütçe görüşmelerinde de dile getirdi.

Sorularına bugüne kadar ısrarla yanıt verilmediğini belirten Emir;

"Biz dedik ki 'USHAŞ test kitlerini kaç liradan aldı?', 'Niye Bioeksen firmasında ısrar ediyorsunuz, 12 firma var, niye bu ısrar?' diye sorduk. 'Kaç liradan aldınız?' diye sorduk, siz ısrarla sizin aldığınız fiyatı söylediniz. Biz sizin aldığınız fiyatı biliyoruz. DMO ihale yaptı, adrese teslim ihale düzeltildi ve Bioeksen'den yine 9.8 liradan alındı. Ama benim sorum şu: USHAŞ kaç liradan aldı? Bakanlığa kaç liradan verdi ve ek fiyat farkı faturası kesildi mi" sorusunu tekrar yöneltti.

Emir'in iddialarına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şu yanıtı verdi:

"Bu kiti yerlileştirmek istedik, bir firma yerlileştirdi. Bu firmadan bizim aldığımız rakam 32 lira. Bu firmaların sayısı 12'ye çıktı ve bizim 32 liraya aldığımız kiti, hepsini ihaleye soktuk fiyatı 9.8 TL'ye indirdik. 1.7 milyon kiti geriye dönük fatura keserek aldım. Kamu mantığında yeri yok, ben onu anlıyorum ama bunu yaptım diyorum."

Daha sonra ne mi oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP'li Murat Emir'in baskılarının ardından test kitlerine verdikleri fiyatı açıklamak zorunda kaldı.

9.8 TL'lik test kitinin USHAŞ tarafından Sağlık Bakanlığı'na 32 TL'ye satıldığı ortaya çıkınca Murat Emir;

"Bize yakalanınca da fiyat farkı faturasıyla durumu kurtarmaya çalışmışlar. Bu işin peşine düşmeseydik devleti 40 milyon TL zarara uğratacaklardı" dedi.

Daha büyük olay ise ne mi?

Test kitlerini Sağlık Bakanlığı'na satan USHAŞ'ın yönetim kurulu üyesi dikkat çekti.

Kim o isim?

Emine Alp Meşe...

Kendisi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Şimdi test kitini satın aldığınız bir firmanın yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda Sağlık Bakanı Yardımcısı ise usulsüz bir işlem yapılmasa bile dışarıdan nasıl görünür?

Bir ithamda bulunmuyorum.

Sadece memlekette ne etik kaldı, ne usül!

Buna ses yükseltiyorum.

Biraz üzerinde düşününce siz de bunun ne kadar yanlış olduğunu göreceksiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları