'Siyasal kimlik' anketinden Atatürkçülük çıktı!

'Siyasal kimlik' anketinden Atatürkçülük çıktı!
Optimar’ın 23 Haziran seçimi sonrası yaptığı ilk araştırmadan çıkan sonuçlar dikkat çekti. Ankete katılanların yüzde 25,2’si kendisini Atatürkçü olarak tanımlarken, Milliyetçilerin oranı ise yüzde 22,1 oldu.

Optimar araştırma şirketinin 23 Haziran’da yapılan ve Ekrem İmamoğlu’nun yeniden mazbatasını aldığı İstanbul seçimi sonrası yaptığı ilk anketin sonuçları ortaya çıktı.

Yapılan siyasi kimlik araştırmasından dikkat çeken sonuçlar alınırken, ankete katılanların yüzde 25,2’si kendisini Atatürkçü olarak tanımladığını söyledi. Optimar’ın araştırmasında ankete katılanların yüzde 22,1’i kendisini Millyetçi olarak tanımlarken, demokratların oranı yüzde 11,3 oldu.

Listenin en alt sıralarında ise muhafazakarlar ve İslamcılar yer aldı. Anket sonucuna göre muhafazakarların oranı yüzde 9,7, dindarların oranı yüzde 7,8 ve İslamcıların oranı ise yüzde 4,5 oldu.

EN BÜYÜK OLAY İSTANBUL SEÇİMLERİ

Optimar’ın araştırmasında 'Sizce bugün Türkiye’nin en önemli olayı nedir?' sorusuna en çok verilen yanıt yüzde 51,8 ile İstanbul seçimi oldu. ABD ile yaşanan S-400 krizi yüzde 34,3 ile ikinci sırada yer alırken, Japonya’da yapılan G-20 zirvesi ise yüzde 5,9 ile üçüncü sırada yer aldı. Adı yeni parti iddiaları ile gündemde olan Ali Babacan’ın AKP’den istifası ise yüzde 2,6 ile dördüncü sırada yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar