Şişli'de 'Bomonti hatıralarda kalmasın' eylemi

Şişli'de 'Bomonti hatıralarda kalmasın' eylemi
Doğa için Sanat Platformu ve Bomonti Hepimizin İnisiyatifi, Bomonti’deki yıkıma karşı ellerinde Bomonti için yapılan tablolarla Şişli-Bomonti’de bir araya geldi. 

Şişli sakinleri, Diyanet'e devredilen ve bir tarikat için kullanılması istenen alanın yeşil alan ve deprem toplanma alanı olmasını istiyor. “Bomonti hatıralarda kalmasın” denilerek açık havada yapılmak istenen yürüyüşe polis pandemi yasakları bahanesiyle izin vermedi.

Şişli’nin gözbebeği Bomonti’de bira fabrikasının ek hizmet binaları yıkılmıştı. Bu alana bir tarikat eliyle bir dernek, otopark, yurt, mescit ve kültürel alan içeren bir kompleks yapılması söz konusu.

Şişli sakinleri, bu alanın yeşil alan ve deprem toplanma alanı olmasını istiyor. 

Bomonti Bira Fabrikası ve çevresi, İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından "korunması gereken kültür varlığı" olarak tescillenmiş bir alan. Ancak buna rağmen Bomonti Bira Fabrikası 2009'da ihaleye çıkarıldı ve geriye sadece ek binalar kaldı. Ek binaların bulunduğu alan daha sonra Diyanet’e devredildi. Yapıların yıkılması, yerlerine mescit, yurt ve otopark yapılması planlarına karşı açılan iptal davaları devam etmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binaları yıkmak için bir "yıkım belgesi" düzenledi.

8084cd79-b4ec-4616-95ce-f115339ed1b9.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar