Sınıfta çay fırlatan öğrencilere "Cumhurbaşkanımızı taklit ettiniz" tutanağı!

Sınıfta çay fırlatan öğrencilere "Cumhurbaşkanımızı taklit ettiniz" tutanağı!
Kocaeli Anadolu Lisesi'nde sınıf başkanı seçilen bir öğrenci, sınıfta arkadaşlarına poşet çay attı. Okul idaresi tarafından, "Cumhurbaşkanımızı taklit ettiğiniz ve bu davranışı yaparken de alaylı bir tavır sergilediğiniz tespit edilmiştir" denilerek öğrenciler hakkında tutanak tutuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın orman yangınlarından ve sellerden etkilenen bölgelere ziyareti esnasında vatandaşa çay fırlatması tepkilere neden olmuştu. Okulların açılmasıyla birlikte birçok ildeki okullarda sınıf başkanı seçilen öğrencilerin sınıf arkadaşlarına çay dağıttığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Başiskele ilçesi Kocaeli Anadolu Lisesi’nde sınıf başkanı seçilen bir öğrenci, arkadaşlarına sınıfta poşet çay fırlattı. Görüntüler sosyal medyada sıkça paylaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen okul idaresi, öğrencilere Cumhurbaşkanını taklit ve alay ettikleri gerekçesiyle tutanak tuttu.

"ALAYLI TAVIR SERGİLEDİNİZ"

Durumu fark eden okul idaresi, öğrencilere tuttuğu tutanakta, “Bu davranışla Cumhurbaşkanımızı taklit ettiğiniz, bu davranışı yaparken alaylı bir tavır sergilediğiniz, bu eylemi arkadaşlarınızla daha önceden planladığınız yaptığınız açıklamadan tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Tutanakta, “08.50 civarında sınıf içinde sallama çay poşetlerini arkadaşlarınıza attığınız, bu davranışla Cumhurbaşkanımızı taklit ettiğiniz, bu davranışı yaparken alaylı bir tavır sergilediğiniz, bu eylemi arkadaşlarınızla daha önceden planladığınız yaptığınız açıklamadan tespit edilmiştir” denilirken ‘Okul içerisindeki düzen ve disiplini, akademik ve sosyal başarı iklimini bozacak bu ve benzeri söz, eylem ve davranışlarınızın tekrar etmemesi, tekrarında ikinci bir uyarmaya gerek olmaksızın hakkınızda disiplin işlem yapılacağı’ maddeleri öğrencilere tebliğ edildi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Taklit üzerine öğrencilere tutulan tutanak üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sert tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan kılıçdaroğlu şu açıklamada bulundu:

"Erdoğan, TikTok’ta taklidini yapan gencecik öğrencilere soruşturma başlatmış şürekan. Dün de sen, Boğaziçi öğrencilerine “terörist” dedin. Bu ülkenin evlatlarını rahat bırak. Kimse senin saldırgan tavırlarını, racon keser havalarını çekmek zorunda değil.

Sen vicdanını yitirmiş olabilirsin ama dokundurtmayız bu ülkenin evlatlarına.
İşsiz bırak, terörist de!
Yurtsuz bırak, terörist de!
Kayyum ata başlarına, terörist de!
Espri yapana soruşturma başlat! 
Sahi bu gençlerin hayatını kim terörize ediyor?"

kilicdaroglu-023.jpg

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar