Uluslararası bankadan korkutan euro tahmini: Euro'nun yıl sonunda göreceği rakamı açıkladı

Uluslararası bankadan korkutan euro tahmini: Euro'nun yıl sonunda göreceği rakamı açıkladı
Singapur merkezli United Overseas Bank, euro kurunun güncel durumunu analiz edip yıl sonu için fiyat tahmininde bulundu.

KORKUTAN EURO TAHMİNİ! YIL SONUNDA GÖRECEĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI!

Euro’da, Avrupa''dan gelen hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksleri, fiyatlamalar açısından dikkatle izlendi. Ayrıca uluslararası etmenler ve faiz arttırımları euro kurunda oynamalara sebebp oldu. Türkiye’de güncel kur fiyatları, dolar 17,95 lira, euro 18,27 lira, sterlin ise 21,89 lira.

Singapur merkezli United Overseas Bank (UOB Group) döviz stratejistleri Lee Sue Ann ve Quek Ser Leang Euro/Dolar paritesine ilişkin değerlendirmelerinde euronun yukarı yönlü ivmesine dikkat çekerken, bu ivmenin güçlenmeye başladığını ancak nasıl ilerleyeceğinin 1,0300 seviyesindeki güçlü direncin kırılıp kırılmayacağıyla görüleceğini kaydetti.

1,0300 direncinin hala güçlü şekilde durduğunu belirten ikili euronun sert şekilde 1,0293’e kadar gerilediğine vurgu yaptı. İkili sert düşüşün devam edebileceğini ancak 1,0100 seviyesindeki güçlü desteği tehdit etmesinin olası olmadığını öngördü. İyimser senaryo için ise 1,0210 direncinin kırılmasının aşağı yönlü baskının gevşediği anlamına geleceği vurgulandı. Önümüzdeki 1-3 haftalık değerlendirmede ise euro için riskin yukarı yönlü değiştiğini fakat istikrarlı bir yükseliş için öncelikle 1,0300 seviyesinin kırılması gerektiği belirtildi. Euronun 1,0300 seviyesini kıramaması sonrası sert şekilde 1,0293’e gerilediği ve yukarı yönlü ivmenin hızla söndü vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar