Sinan Aygün’ün iddiasındaki CHP'li Haydar Demir ilk kez konuştu

Sinan Aygün’ün iddiasındaki CHP'li Haydar Demir ilk kez konuştu
Ankara Ticaret Odası (ATO) eski Başkanı Sinan Aygün’ün rüşvet istediğini iddia ettiği Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclis Üyesi Haydar Demir ilk kez konuştu.

Anayurtgazetesi'nden Tamer Arda ERŞİN'in haberine göre, CHP ATO eski Başkanı Sinan Aygün'ün iddiasının muhatabı ABB Meclis Üyesi Haydar Demir, kendilerine iftira atıldığını vurgulayarak, 13 Aralık günü saat 15.00 sıralarında yaşanan olayı anlattı.

Demir, “Kimin ne ilişkisi var bilmem ancak şahsi olarak olayı değerlendireyim. Sinan Aygün’ün kardeşi Sibel hanım belediye meclis üyemiz. Berkay ile birlikte Sibel hanım ofisinde ziyarete gittik, sadece belediye meclis üyemizi ziyaret etmekti. Sinan Aygün de oradaydı ve ilk defa orada gördüm, orada olacağını bilmiyordum bile.” dedi.

"AYGÜN BAĞIRDI ÇAĞIRDI"

“Ofise ilk girdiğimde kafesin içinde siyah kargayı gördüm ve ‘Ya bunu niye buraya koydunuz abla’ dedim. ‘Kanadı yaralıydı onun için koyduk’ dedi. Sinan Aygün Ergenekon davalarındaki yargılamalarını ve kesinleşmiş kararlarını filan gösterdi. Oturduk çay içiyoruz. Sibel abla sağ tarafımızda, karşımda Berkay ve Sinan Aygün de masanın başında. ‘Ben bu parti için şunu yaptım, bunu yaptım’ dedi bağırdı, çağırdı.”

"OKUL YAPTIRACAĞIM DEDİ"

“(Sohbet sırasında) Aygün ‘Ben 32 derslik okul yaptıracağım, ABB’ye geçmişte söz vermiştim. Benim Büyüşehir’den 7 milyon alacağım var, bunun 3 milyonuyla okul yaptıracağım’ dedi.  Berkay da gayriihtiyari ‘puf’ yaptı ve ‘3 milyonla okul mu yaptırılır, bunun ederi 20- 25 milyon lira civarıdır’ dedi. Bunu bize ver filan gibi bir şey de söylemedi.”

"BANA KİMSE RÜŞVET ALIR DİYEMEZ"

“Bir sürü kişi gelip gidiyordu. Rüşvet isteyecek insan kalabalık ortamda mı yoksa kapalı kapılar ardında mı rüşvet ister? Bizim rüşvet istememiz gibi bir durum söz konusu dahi değil. Benim rüşvet istediğimi ispat etsin intihar edeyim. Ben niye isteyim? Benimle rüşveti yan yana koymak hiç kimsenin hakkı değil. O çok zengin bir adam. Nasıl zengin olduğunu ben bilmem Türkiye bilir. Beni tanıyan 100 kişi var ve bu 100 kişiden biri bile bana ‘Rüşvet alır, verir’ diyemez. Bu adam böyle bir iftira atıyor. Yöntemi nedir? Bizim oraya girdiğimizi ve çıktığımızı söylüyor. Ya biz inkar etmiyoruz ki. Senin kardeşin bizim belediye meclis üyemiz. Senin orada olup olmayacağını nereden bileyim. Senin için mi geldik? Sibel hanım için geldik. Sibel hanım da iyi birisi. Mühürlenen yerle ilgili bir şey konuşulmadı, hatırlamıyorum.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Demir, Aygün hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek “Beni insanların ‘Haydar’cım biz sana güveniyoruz, niye böyle bir şey oldu’ demesi bile rahatsız ediyor. Bu arkadaşı bilenlerin yüzde 99’u onun kamera ve ses kaydı taktiklerini biliyor, söylüyor. Ona Allah’ın vereceği en büyük cezanın verilmesini istiyorum. Bana atılan iftira hiçbir şeyle ölçülemez. Bana o 2 kuleyi getirse verse, insanların bana bakışı ve duygularımı tamir edemez” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar