Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Sıkıysa oy vermeyin

İYİ okuyun!

Size, ABK Parti Genel Başkanı olarak müjdeler veriyorum.

İlk başlık "Konut".

Konutta 3 ev alana 1 ev bedava verilecek!

"Nohut oda, bakla sofa" kredisiyle ev alan vatandaşlarımıza 1 paket nohut ve yarım kilo bakla ücretsiz verilecek!

Evine girer girmez "Badana boyaya ne gerek var? Başımızı sokacak bir evimiz oldu ya" diyenler arasından çekilişle seçilecek vatandaşımıza "Temizlik imandan gelir" yazısını evin duvarlarına yazma cezası verilecek. Endişe etmeyin, kalemi devletimiz ücretsiz verecek!

Aldığı evin üst katından su damlayan vatandaşlarımıza "Damlaya damlaya evi su basar" konulu kısa film gösterisi ücretsiz ve zorla izlettirilecek!

İkinci başlık "Araba".

İlk kez araba alan vatandaşa cesaretinden ötürü "Fahri dangalaklık" ödülü verilecek.

Arabası varken, artan yakıt fiyatlarına rağmen ikinci arabayı almak isteyen vatandaşlarımızın adı, adresi kamuoyu ile "Ahanda bu zengin" başlığıyla paylaşılacak ve sokağında oturan vatandaşlarımızı, 5 kişilik aracına tek seferde 20 kişi sığdıracak şekilde her sabah işe götürmeye zorlanacak! Olur da sığdırırsa diye, polis ekiplerine plakası verilip ceza üstüne ceza kestirilecek!

Muhalif belediyelerin kazandığı şehirlerde yaşayan ve araç almak isteyen vatandaşlarımıza imzalatılacak bir belgeyle "Yola çıkıp, varacağı yere varana kadar yoldaki çukurlardan, tümseklerden; yolda çukur ve tümsek yoksa, olmayan çukur ve tümseklerden ötürü belediyeye lanet getireceğine dair" söz alınacak ve aracına konan kamera ile bu söze uyup uymadığı kontrol edilecek. Uymayanların tekerleri mahallenin veletleri tarafından gece patlatılacak, veletlere ödül olarak da Millet Bahçeleri alanlarında kek vermeden yuvarlanmaları istenecek!

Son başlığımız ise "Evlilik".

Bizim ha bire "Evlenin" dememize, ha bire "Çocuk yapın" dememize rağmen ha bire "Evlenmeyeceğiz" diyen gençlerimize önce devletin yumuşak yüzünü göstererek ikna etme yoluna gideceğiz.

Ama "İnadım inat" diyenlere de devletimizin kadrolu büyücüsü Ha Bire''ye "Kısmet bağlama" büyüsü yaptıracağız. Yaptırmakla kalmayıp, kısmetini bağladığımız ipin ücretini de icra yoluyla tahsil edeceğiz.

Sıkıysa Genel Başkan koltuğunda oturduğum Adını Bile Koyamadığım Parti''ye oy vermeyin.

Not: Biri Allah rızası için koltuk yollasın. Genel başkan koltuğunun yayları çıkmış!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları