Şikago'da fare istilasına karşı kediler görevlendirildi

Şikago'da fare istilasına karşı kediler görevlendirildi
ABD'nin en büyük 3. kenti Şikago'da fare istilasına karşı kediler görevlendiriliyor. Yetkililerin belirttiğine göre 2012 yılından beri 1000 kedi iş başı yaptı.

ABD'nin Illinois eyaletine bağlı Şikago şehri, Orkin adlı haşere ilaçlama şirketinin fare istilasına karşı en çok ilaçlama yaptıran bölgeler listesinde üst üste 6 kez bir numaraya yerleşti.

Tree House Humane Society adlı barınak 2012'de 'Cats at Work' (Kediler İş Başında) adlı projeyle başı farelerle dertte olan ev sahipleri için bir proje başlattı. 

Proje kapsamında, sokaktan kurtarılan ancak bir evde ya da barınakta yaşamaya adapte olamayan kediler, kısırlaştırıldıktan sonra sıçanların istila ettiği binalara veya iş yerlerine gönderiliyor. 

Farelerden muzdarip şehir sakinleri kedileri mülklerinde 'işe aldıklarında' onlara yemek, su ve uyuyacak bir yer vermekle yükümlü hale geliyor. Böylece hem vatandaşlar farelerden kurtuluyor hem de kediler sahiplendirilmiş oluyor.

Barınak tarafından yapılan açıklamada, "Çoğu kedi yanına yerleştirildiği ailenin veya ekibin sevilen bir üyesi oluyor. Bazılarının kendi Instagram hesabı bile var" denildi. 2012'den beri 1000'den fazla kedinin fare avlayıcısı olarak 'görevlendirildiği' belirtildi. (SPUTNİK)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar