Sığınmacıların üzerine traktörle tarım ilacı sıkıldı

Sığınmacıların üzerine traktörle tarım ilacı sıkıldı
Türkiye ile Yunanistan arasındaki sığınmacılara Yunan güvenlik güçleri tarafından uygulanan sert müdahaleler devam ederken uygulanan şiddete Yunan köylüler de katıldı. Köylüler traktörlerle sığınmacıların üzerine tarım ilacı sıktı.

Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmek için binlerce sığınmacının bekleyişi Pazarkule Sınır Kapısı ve çevresinde sürüyor.

Yunan güvenlik güçlerinin, sığınmacılara silah, plastik mermi, gaz bombası ve TOMA'lardan tazyikli su ile sert müdahalesi de yer yer devam ediyor. Bugün ise Yunan asker ve polisinin gözetiminde, sınırın Türkiye tarafına sokulan traktörlerle tel örgüler arkasında bekleyen sığınmacıların üzerine tarım ilacı sıkıldı.

AŞIRI SAĞCILARIN YAPTIĞI İDDİASI 

Sınır hattı boyunca tarım ilacı sıkılmaya devam edildiği görülen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler, tepkiye yol açarken, çekim yapanların ise güldüğü duyuldu. Tarım ilacının, Yunanistan’da yaşayan aşırı sağcılar tarafından sıkıldığı iddia edildi. Traktörden tarım ilacı sıkılırken, bölgede bulunan Yunan asker ve polislerinin müdahale etmediği görüldü.

sinirdaki-gocmenlerin-uzerine-traktorle-tarim-ilaci-sikildi-4775-dhaphoto6.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar