Sigara yılda 50 milyar TL yiyor!

Sigara yılda 50 milyar TL yiyor!
Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 15 yaş ve üzeri nüfusta her gün ve ara sıra tütün ürünü kullanım oranı yüzde 30.6’larda.

Yılda 50 milyar TL yiyor!

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir’in Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yaptığı başvurudan çıkan sonuçlara göre ölümlerin yüzde 20’sinden sigara sorumlu.

2018’deki 421 bin 164 ölümün 84 bin 232’si tütüne bağlı hastalıklar nedeniyle meydana geldi. CİMER’in yanıtında özetle şöyle denildi: ‘’Avrupa Tütün Kullanım Trendi 2019 Raporu verilerine göre tüm dünyada tütün ürünü kullanımının sebep olduğu sağlık hizmeti harcamaları ve işgücü kayıplarının yıllık maliyeti 1.4 trilyon dolardır. Dünya Sağlık Örgütü ile bakanlığımız iş birliğinde hazırlanan, Türkiye’de Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü İçin Yatırım Gerekçeleri 2018 raporu verilerine göre, ülkemizde sadece kalp damar hastalıkları, kanserler ve kronik solunum sistemi hastalıkları gibi en büyük risk faktörü tütün ürünü kullanımı olan hastalıklara yönelik tedavi giderleri, işgücü kayıpları ve erken ölümlere ilişkin yıllık harcamalarının bile, 50 milyar TL’den fazla pşduğu tahmin edilmektedir.’’

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar