Sıfır araç diye kiralandı, 4 bin kilometrede teslim edildi

Sıfır araç diye kiralandı, 4 bin kilometrede teslim edildi
ETİ Maden’in 'sıfır kilometrede olması şartıyla' 2,6 milyon liraya kiraladığı araçlardan 11’inin 3-4 bin kilometre arasında yol yaptığı ortaya çıktı.

Sıfır araç diye kiralandı, 4 bin kilometrede teslim edildi

ETİ Maden, 2018 yılının Eylül ayında 2 milyon 600 bin lira bedelle araç kiraladı. İhalenin şartnamesinde, araçların sıfır kilometre olması gerektiği belirtildi. BirGün'den Musatafa M. Bildircin'in haberine göre, İdarenin mali işlemleri üzerinde gerçekleştirilen Sayıştay denetimleri ile sıfır kilometre denilerek alınan araçların aslında 3-4 bin kilometre arası yol yaptığı tespit edildi. Sayıştay denetçileri, kiralık araçlara ilişkin tespitlerini kuruma ilişkin hazırlanan denetim raporuna bulgu olarak kaydetti.

"DİYARBAKIR'DAN ANKARA'YA YOLA ÇIKTILAR"

ETİ Maden yetkilileri ise bu tespite ilginç bir yanıt verdi. Buna göre idare, araçların kiralandığı şirketin merkezinin Diyarbakır’da olduğunu ve araçların oradan temin edildiğini bildirdi. Yanıtta, “Araçlar Diyarbakır’dan Ankara’ya yola çıktılar. O yüzden 3-4 bin kilometrelik mesafe kat etmeleri normal” ifadeleri kullanıldı.

İTİRAZ ETMEDEN TESLİM ALINDI 

Diyarbakır ve Ankara arasının bin 13 kilometre olması 3-4 bin kilometre yolun nasıl katedildiğine ilişkin kuşkulara yol açtı. Araçları idareye kiralayan şirketin teslimatı geç yaptığı ve bu sırada araçların kullanıldığı buna karşın idarenin itiraz etmeden teslim aldığı ifade edildi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar