Sıcaklıklar artıyor! Çöl tozuna dikkat!

Sıcaklıklar artıyor! Çöl tozuna dikkat!
Türkiye geneli, Ceyazir üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisiyle yeniden ısınacak. İstanbul'da poyraz nedeniyle büyük bir artış beklenmiyor ancak diğer bölgelerde 30 derecelere varan değerler görülecek. Sıcaklık artışıyla beraber çöl tozu taşınımı da etkili olacak.

Sıcaklıklar artıyor! Çöl tozuna dikkat!

Çarşamba günü Ceyazir üzerinden gelecek sıcak hava dalgası, ülke genelinde çöl tozu taşınımına neden olacak. Çölden gelen sıcak hava etkisinin 3 gün sürmesi bekleniyor ancak 1 Mayıs'tan itibaren daha yüksek sıcaklar geliyor. 

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'ın aktardığına göre, Cezayir çölleri üzerinden Türkiye gelecek sıcak hava dalgasının çarşamba gününden itibaren görülmesi ve beraberinde de çöl tozu taşınımı bekleniyor. Üç gün sürmesi beklenen hava olayının İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde sıcaklıklarI 25-30 derecelere kadar çıkaracağı tahmin ediliyor.  

İSTANBUL'DA POYRAZ ETKİLİ OLACAK! 

30 derecelere varan sıcaklıkların neredeyse yaz değerleri olduğu ifade eden Dilek Çalışkan, İstanbul'a ayrı bir parantez açtı. Çalışkan, ''İstanbul'da da yarından itibaren sıcaklıklar artacak. Ancak bu sıcaklıklar, bölgede etkili olan poyraz nedeniyle 23-24 derecelere kadar ulaşabilecek'' dedi. Yoğun çöl tozuna karşı uyarı da bulunan Çalışkan, ''Yarın arabasını yıkatmayı düşünenler bu planlarını biraz ertelesin'' diyerek uyarıda bulundu.

Çalışkan, ''Bu çöl sağlımızı da etkileyebilir. Çöl üzerinden geldiği için boğucu ve boğamızda kaşıntıya neden olacak bir hava yaratacak. Bu boğaz kaşıntısını korona virüs belirtisiyle karıştırabiliriz'' ifadelerini kullandı. Mayıs ayının başından itibaren daha yüksek sıcaklıklar bekleniyor.  Çalışkan, ''Sıcak havalar artık devam edecek. Hatta mayın ayının başında daha yüksek sıcaklıklar, 30 derecelere yakın değerler göreceğiz'' açıklamasını yaptı. 

"DOLU VE HORTUM SEZONU..."

Öte yandan Çalışkan, sıcaklıkların bu kadar yüksek olmasının bir de kötü tarafı olduğu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: ''Bu kadar yüksek sıcaklıklar varken yağış gelirse şiddetli olur, dolu ve hortum da oluşur. Dolu ve hortum sezonu da başladı''

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar