SGK’dan erken emeklilik açıklaması geldi! EYT'lilere müjde!

SGK’dan erken emeklilik açıklaması geldi! EYT'lilere müjde!
Emekli olmak için yaşının dolmasını bekleyenler için sonunda iyi haber geldi. Yaş şartı sebebi ile emekli maaşını bir türlü alamayan kişiler artık beklemeden maaşlarını almaya başlayacak. İşte o şartlar...

SGK’dan erken emeklilik açıklaması geldi, artık yaş şartı aranmayacak. Emekli olmak için yaşının gelmesini bekleyenler için sonunda iyi haber geldi. Yaş şartı sebebi ile emekli maaşını bir türlü alamayan kişiler artık beklemeden maaşlarını almaya başlayacak.  Artık emekli olmak için yaş şartını tamamlamaya gerek kalmadı. Milyarlarca kişinin hevesle beklediği emeklilik, uzun seneler süresince çalışıp gün sayısını tamamlayan kişiler için artık çok daha kolay hale geldi. Bunun sonucunda vatandaşların emekli maaşı 1 ay içerisinde bağlanmış olacak. SGK ise konuya dair yeni gelişmelerin haberini verdi. 

SAĞLIK SEBEPLERİ NEDENİYLE...

Sağlık problemleri sebebi ile artık çalışamayacak hale gelen kişilere SGK tarafından erken emeklilik fırsatı sunulmaya başlandı. Emekli olmak için gün sayan milyarlarca vatandaş için bu gelişme harika bir durum haline dönüşebilir. Prim ve yaş şartı gibi öteki şartları da karşılayanlar emekli olabilecek. Peki erken emekli olmanın şartları neler? 

2021 SENESİNİN ERKEN EMEKLİLİK ŞARTLARI: 

-En az 10 senelik sigortalı olmak

-En az 1800 gün boyunca prim ödemiş olmak

-Emeklilik konusunda başvuruda bulunacak olanların en az yüzde altmışlık kısmının emekli olma nedeni iş gücü kaybı yaşamış olmalarıdır

KİMLER YARARLANABİLİR?

Erken emeklilik sisteminden yararlanmak isteyen kişiler için aynı esnada sağlık bakımından da şartları sağlaması gerekiyor. Yani bazı hastalıkları taşıyan vatandaşlar daha erken emekli olabiliyor. Bu hastalıklar ise kanser, demans, epilepsi, serebral palsi, beyin tümörü, şizofreni, zeka geriliği, bipolar bozukluk, multiple skleroz, görme azlığı, işitme kaybı, anemi, karaciğer sirozu, bacak ve kol gibi organları kaybetmek, kalp yetmezliği, böbrek nakli, AIDS ve tüberküloz gibi hastalıklar olarak açıklandı.

EMEKLİLİK YAŞI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Emeklilik yaşı ile ilgili hesap yapmak isteyen vatandaşlar, e-devlet sistemi üzerinden sorgulamalarını gerçekleştirebilir. Bunun yanı sıra SGK üzerinden de sorgulama yapılabiliyor. Emeklilik yaşı hesabı yaparken doğum ve askerlik borçlanması gibi ayrıntıları da ilave ederek yaş hesabı yapılabilir.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar