SGK ve Bağ-Kur'lu emeklileri sevindirecek haber! Tüm emeklilere çifte maaş ödemesi yapılacak! 

SGK ve Bağ-Kur'lu emeklileri sevindirecek haber! Tüm emeklilere çifte maaş ödemesi yapılacak! 
Ocak ayı ile birlikte tüm çalışanların ve emeklilerin maaşları yeniden belirlenirken bu yıl vergisiz asgari ücret ile beraber emekli ve memurların maaşına ilave zamlar yapıldı. Taban maaşlar yükseltilirken emekli ve memurların yeni zamlı maaşları hesaplara yatırılmaya başlandı.

Memur emeklileri ay başında maaş aldıkları için onların tüm zam farklarının bu ay ödeneceği belirtilirken memurlar ayında 15’inde ilave zam olmadan maaşlarını aldırlar. Memur maaşlarına yüzde 5 toplu sözleşme ve enflasyon farkı yansıtılırken 2,5 puanlık artışın sonra yatırılacağı bildirildi. Faruk Erdem ise çalışan, memur ve emekli maaşları hakkındaki detayları bugünkü yazısında belirtti.

HAK KAYBI OLMAYACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise zamlı maaşlarını dünden itibaren hesaplarında göreceğini belirten Erdem burada 2 bin 500 liralık taban maaşın ise yasadan sonra uygulanacağını belirtti. Ayrıca tüm maaş artışlarının 1 Ocak’tan itibaren geçerli olduğundan dolayı hak kaybı olmayacağı belirtildi. 

SEYYANEN ZAM YAPILDI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar zam alıyorlar. Temmuz ile Aralık arasında oluşan 6 aylık enflasyon yüzde 25,47 oldu. Bu durumda tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı Ocak ayı ile birlikte yüzde 25,47 oranında artmış oldu.

Bunun yanı sıra seyyanen bir artış daha yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 1500 TL’den 2500 TL’ye yükseldiğini belirtti. Oransal zamdan sonra 2500 liranın altında kalan emekli maaşları seyyanen zam ile 2500 liraya tamamlanacak. 

ÇİFTE ZAM

Maaşlar önce yüzde 25.47 oranında artırılacak. Eğer 2.500 TL’nin altında kalmaya devam ederse seyyanen artış gelecek. Bu kapsamda emekli maaşı zamdan sonra 2500 liranın altına kalan emeklilere çifte ödeme yapılmış ve çifte zam yapılmış olacak. (Nutuk.com.tr)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar