SGK bu grupta bulunanlara toplu ödeme yapacağını duyurdu

SGK bu grupta bulunanlara toplu ödeme yapacağını duyurdu
SGK, son zamanlarda toplu ödeme yapacağına dair birçok detay açıklamıştı. SGK’nın ifade ettiği şartların her birini karşılayan kişiler bahsi geçen toplu ödemeden faydalanabilecek.

Peki SGK bu ödemeyi hangi vatandaşlara yapacak? İşte konuya dair merak ettiğiniz her şey… Herkes emeklilik gününü büyük bir hevesle beklese de ne yazık ki emekli olmak pek de kolay gerçekleşmez. Emekli olmak için bazı koşulların yerine getirilmesi lazımdır. Bu koşullardan ilk sırada yer alanı ise prim ödemek ve gün tamamlamaktır. 

Bir diğer şart ise belirli bir yaşa ulaşmış olmaktır. Bu iki önemli koşulu karşılayan kişiler direkt emekli olabilir. Şartlardan bir tanesini karşılayıp ötekini karşılamayanlar ise yeni çözümler aramaya başlar. Bahsi geçen bu önemli çözüm SGK’dan geldi! SGK, emekli olmak isteyen kişilere bu harika fırsatı sunuyor.

Artık emeklilik yaşını dolduran ve prim ödemesini bitirememiş olan kişilerin bunu bir sorun olarak görmeleri gerekmiyor. Yaşı dolan kişiler çalışma evreleri süresince yatırmış oldukları primleri, istekleri doğrultusunda toplu olarak alabiliyor. SGK, kişilere istedikleri halde kendi bünyesinde birikmiş olan primlerini verip toplu ödeme yapabilir. Bu durum sayesinde bugüne dek biriken primlerini alan kişiler, maddi anlamda rahatlamış oluyor. Peki SGK tarafından toplu ödeme alma hakkından yararlanabilmek için sağlamanız gereken koşullar nelerdir?

SAĞLAMANIZ GEREKEN ŞARTLAR

Emekli olmaya prim ödemeleri nedeniyle hak kazanmamış olan ama yaş sınırını aşan, bir yerde çalışmayan bireyler SGK’nın toplu ödemesini alabiliyor. Bahsi geçen şarttan kendi işini yapan kişiler yararlanamaz. Bağ-kurlu olan hiç kimse bu fırsattan faydalanamayacak.

Yaş sınırını aşmak ve SGK’nın belirlediği zaman zarfı boyunca çalışmış olmak, diğer şartlar arasında yer alıyor. Şayet siz de tüm bu koşulları sağlıyorsanız hemen şu an SGK’nın sunduğu bu şansı kullanabilirsiniz. Konumunuza en yakın SGK İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret ederek işlemleri başlatabilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar