SF Trade Tekstil fabrikasında skandal! Sahte sigorta...

SF Trade Tekstil fabrikasında skandal! Sahte sigorta...
SF Trade Tekstil fabrikasında çalışan işçilere sahte sigorta yapıldığı iddia edildi. Mağduriyetlerini anlatan işçiler isyan etti.

Çalışanlara sahte sigorta şoku!

SF Trade Tekstil fabrikasında çalışan işçilere sahte sigorta yapıldığı öne sürüldü. İlk zamanlarda şirket yetkililerinin, mağduriyetlerini gidereceklerini aktardıklarını belirten işçiler, iş mahkeme kapılarına dayandığında şirketin “Bunlar bizim yanımızda çalışmıyordu, tanımıyoruz” dediklerini aktardı. Yaklaşık 5-6 yıldır davalarının sürdüğünü söyleyen işçiler, ayrıca o dönem sigorta hizmetlerinden dolayı SGK’nin sürekli geriye dönük ceza kestiklerini ve kendi ceplerinden ödediklerini belirtti.

‘ŞİKAYETTE BULUNDUM, DENETLEMEYE GELMEDİLER’

2014 yılında SF Trade’de çalışan işçilerden Şenol, “2 sene emek verdim. O dönem Babybjön, Römer gibi markalara üretim yapıyorduk, içimizden bir abla emekliliği için başvurunca sigortamızın sahte olduğunu öğrendik. Ondan sonra gittiğimde benim de sigortamın sahte olduğunu anladım ve işten ayrıldım. Dava açtım ama yıl 2021, hâlâ sonuçlanmadı” dedi.

SF yönetiminin, kendisinin hiç çalışmadığını söylediğini aktaran Şenol, “Onlarca fotoğraf, paylaşım var fabrikada olduğuma dair. Ama yine de ispat istiyorlar. Çalıştığım dönem birçok kez sigortaya şikayette bulundum, fakat hiç denetlemeye gelmediler” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel Gazetesi

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar