Sezai Temelli'den kongre öncesi ittifak mesajı

Sezai Temelli'den kongre öncesi ittifak mesajı
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin büyük kongresi öncesinde ittifaklarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

HDP’nin dördüncü büyük kongresi öncesi Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’ya konuşan Temelli, ‘demokrasi ittifakı’ kavramının, partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde uyguladığı stratejinin geliştirilmesiyle ortaya çıktığını söyledi.

Temelli, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu ‘millet ittifakı’na doğrudan destek vermediklerini, ancak ‘AKP/MHP blokunu geriletmek amacıyla’ aday çıkarmadıkları bazı bölgelerde bu blokun karşısındaki adayı desteklediklerini hatırlattı.

Temelli şöyle konuştu: “Biz de bu stratejimizi geliştirerek demokrasi ittifakını tanımladık. Şimdi toplumsal zeminde demokrasi ittifakını büyütmeli, demokratik çözümleri her alanda yaşama geçirmeliyiz. Kongremizin temel hedefi de Türkiye’yi demokratik iktidarla tanıştıracak bir hamle sürecini örmektir. Bunun için de demokrasi ittifakını büyütmeye yönelik gündemimiz var. Bu gündemimizi kongremizde bir kez daha güçlü şekilde vurgulayacağız. Kongremizin ana teması ‘demokrasi ittifakıyla demokratik iktidar’ olacak. Bu temanın içinde eşit yurttaşlık temelinde yerel demokrasiyle güçlendirilmiş parlamenter sistem olacak. Demokratik değerler, evrensel hukuk ve özgür siyaset etrafında bir araya gelerek önümüzdeki süreci karşılayacağız.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar