Seyşeller'de korkutan vaka artışı

Seyşeller'de korkutan vaka artışı
Dünyada aşılanma oranı yüzde 60'la en yüksek ülkeler arasında olan Seyşeller'de vaka sayısında büyük artış yaşandı. Ancak durum göründüğü kadar kötü değil. 

O ülkede korkutan vaka artışı

Seyşeller yüzde 61,4'üne ulaşan aşılama oranıyla en yüksek aşılama yapan ve toplumsal bağışıklığa en çok yaklaşan ülkelerden biri oldu. Ancak yüksek aşılama oranına rağmen beklenen olmadı ve vaka sayılarında artış yaşanmaya başladı.

Hint Okyanusundaki takımadalardan oluşan ülkede aşılamayla covid-19'un yayılımı durmadığı gibi artmaya başladı.

98 bin nüfusa sahip ülkede bu nedenle kısıtlamalar yeniden geldi.

En son açıklanan verilere göre Seyşeller'de aktif 2 bin 700 covid-19 vakası bulunuyor.

Aktif vakaların yüzde 33'ünün aşılanmış olduğu açıklandı.  Bu derece aşılamaya rağmen salgının yeniden yükseliş göstermesi endişelere neden oldu. Ancak uzmanlar ve yerel yetkililer, salgının aşıların işe yaramadığının bir işareti olmadığını belirtiyor.

Haber Global'de yer alan habere göre, Aşılamanın tek başına yeterli olmayacağını önlemlerin de devam etmesi gerektiği en başından beri yüksek sesle söyleniyor. 

Seyşeller aşılamanın ardından covid-19'dan kurtulacağına çok emindi ve birçok ülkeden gelen turistler için kısıtlamaları bile kaldırmıştı.

PCR testinin negatif olması ülkeye giriş için yeterli kabul edildi. Ülkenin gelirinin yüzde 72'sinin turizmden geldiği düşünüldüğünde bu durum kabul edilebilirdi. O günlerde ülkede toplam vaka sayısı 3 bin 800'den azdı ve 16 ölüm bildirilmişti.

Seyşeller Sağlık Bakanlığı dün düzenlediği basın toplantısında o günden bu güne aşılamaya rağmen vaka sayısının 9 bin 184'e, ölü sayısının da 32'ye ulaştığını açıkladı. 

Dışişleri ve Turizm Bakanı Sylvestre Radegonde, aşılama nedeniyle vatandaşların tedbirlere uymadığını bu nedenle de vaka sayısının arttığını söylese de yayılmanın asıl nedeni bilinmiyor. 

Ancak bakanlık aşılamadan sonra birkaç aydır enfekte olan kişilerin ciddi şekilde hastalanmadığını ve aşılananlardan kimsenin ölmediğini söylüyor. Hastaneye kaldırılanların yüzde 20'sinin aşılanmış olduğu, durumlarının da ciddi olmadığı belirtiliyor. Yoğun bakımda ise sadece iki hasta bulunuyor. 

Seyşeller vatandaşlarının parti yapmayı sevdiği ve önlem almadan sosyalleştiği, vakaların da bu yüzden arttığı düşünülüyor.

Seyşeller'de Sinopharm ve Covishield'in aşıları kullanılıyor. 

Tamamen aşılanmış kişilerin yüzde 57'si Sinopharm kullandı. Geriye kalanlar ise Covishield ile aşılandı. Covishield 60 yaş üzeri için kullanıldı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar