Seyit Torun CHP'li belediyelerin el konulan bağış miktarını açıkladı

Seyit Torun CHP'li belediyelerin el konulan bağış miktarını açıkladı
Korona virüs salgınının başında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin pandemiden etkilenen yoksul kesim için başlattığı ancak hükümetin daha sonra el koyduğu yardımların miktarı açıklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın siyasi hazımsızlığının millete zarar verdiğini söyledi. Bütçe Kanunu Teklifi’nin 10. Maddesi üzerine CHP Grubu adına konuş Torun, “Belediyelerimizi kötülemek için her türlü haksızlıktan medet ummaya başladı. Milletin iradesini kabul etmek yerine, siyasi hırslarına yenildi” diye konuştu.

Birgün'de yer alan habere göre; “Belediyelerimiz pandemi sürecinde, iktidarın yoksulluğa mahkûm ettiği halkımıza destek olmak için, tüm imkânlarını seferber etti” diyen Torun sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaynaklar yetersiz kaldığında dayanışmayı örgütledi. Bu hesaplarda çok kısa sürede, 15 milyon 250 bin lira civarında bağış toplandı. Peki; her fırsatta ‘aynı gemideyiz’ diyen iktidar ne yaptı? ‘Sen misin bağış toplayan’ diyerek, banka hesaplarını bloke etti. Garibana ekmek, işsize destek, yoksula yemek olacak bağışlara el koydu. Eskişehir’de Aşevi’nin hesabı bile bloke edildi. Belediyelerimizin ücretsiz ekmek dağıtması bile yasaklandı.”

Seyit Torun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini hala belediye başkanı gibi gördüğünü ve bütün belediyeleri yönetme gayretinde olduğunu aktardı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar