Şevval Şirin gözaltının ardından ilk kez konuştu

Şevval Şirin gözaltının ardından ilk kez konuştu
İstanbul Esenyurt'ta bir okuldaki cinsel istismar iddiasıyla olay yerine giden Kanal D muhabiri Şevval Şirin gözaltına alınmıştı. Şirin, olayla ilgili ilk kez Günboyu’na konuştu.

GÜNBOYU/ ALİ ÖZYİĞİT

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir okulda cinsel istismar iddiası gündeme geldi. Bunun üzerine veliler görevli memuru protesto için okul önünde toplandı.

Olayı öğrenen Kanal D muhabiri Şevval Şirin, Esenyurt’taki okula gitti. Şirin, burada beklenmedik bir manzara ile karşılaştı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Şirin olayın perde arkasını Günboyu’na anlattı.

Şirin’in açıklamasından satır başları şu şekilde:

“POLİS BİZE ‘SİZ KİMSİNİZ’ DİYE SESLENDİ”

“Biz sadece haber yapmak için oradaydık. Haberi bitirdik okulun bahçesinden bir yerden sesler geliyor. Hemen oraya gittik gazeteci refleksiyle. Gürültü geliyor diye kamera mikrofonu dışarıda bırakıp olay yerine gittik.

Polis bize ’kimsiniz?’ diye seslendi. Basın olduğumuzu söyledik. Kanal D muhabiri olduğumu söyledim. Okul müdürü elinde mikrofonla vatandaşları sakinleştirmek için konuşuyordu.

Okul müdürü olduğunu ilk başta anlamadım. İddiaları müdüre sormak istiyordum. Tam müdüre yaklaşırken iki polis yanıma yaklaştı. 5-6 tane polis memuru vardı. Amirleri de vardı. Ben sizi çekmedim. Ben müdür beyle görüşmek istedim. Kamera yere bakıyordu. Sadece ses kaydı almak için mikron açıktı. Müdür beyle konuşmak yasak mı dedim. Yasak konuşmazsın dediler. Zorluk çıkarmayın dediler.

“HALA KIYAFET GİYERKEN ZORLANIYORUM”

Kavga etmek tartışma çıkarmak amacım değil dedim. Birden bire sıkıca iki kadın polis koluma girdi. Telefonumu almaya çalıştılar. Yasal izniniz yok dedim. Neredeyse yere düştüm düşecektim. Telefonumu almak için ellerimi tırnakladılar. Kollarımdan tuttular. Ellerimi o kadar sıkı tutmuşlar ki hala kıyafet giyerken zorlanıyorum.

“ŞİKÂYETÇİ OLSAN NE YAZAR”

Beni ‘gözaltına mı aldınız’ dedim. Polis ‘evet’ cevabını verdi. ‘Niye beni gözaltına aldınız?’ diye sordum. ‘İkimiz de halk için buradayız’ dedim. Polise şikâyetçi olacağımı söyledim. Polis, ‘şikâyetçi olsan ne yazar. Biz de senden şikâyetçi oluruz’ dediler.

“KAMERAN ARKADAŞIM GÖZALTINA ALINDIĞIMI BİLMİYORDU”

Sinirden ağlamaya başladım. Kameran arkadaşım gözaltına alındığımı bilmiyordu. Dışarıdaki kalabalık dağılasıya kadar akşama kadar buradasın dediler. Kamerana beni koridorda görev birisine söyler misin dedim? O da söyledi. Kameran, şefimi aradı. Buket Aydın, Emniyeti Müdürü Gökhan Kararaslan’ı aradı. Beni saatlerce tuttular. 1 buçukta alındım, 4 buçukta çıktım.

“ONLAR ŞİKÂYETÇİ OLMAYACAKLAR SİZ DE OLMAYIN”

Emniyet Müdürü Karaarslan, Şevval hanım bu gözaltı değil dedi. Ben de peki bu ne dedim? Gözaltı demeyim ne olur dediler. Şikâyetçi olmayın tatlıya bağlayalım dediler. Kadın gazeteciyi kadın polislerin aşağılaması gücüme gitti. İlçe emniyet müdürünün aracıyla beraber polis merkezine gittik. Onlar şikâyetçi olmayacaklar siz de olmayın dediler. Sağlık raporu aldım şikâyetçi oldum. Show TV muhabiri de arkadaşım da şahit oldu dışarıdaki Şevval dışarı diyen vatandaşlar da bu duruma şahit oldular.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar