Şenol Güneş: Borcun var, hala yabancı oyuncu alıyorsun

Şenol Güneş: Borcun var, hala yabancı oyuncu alıyorsun
İzmir Ticaret Odası Buluşması'nda konuşan Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Yabancı oyuncu alınmasına karşı değilim. Ekonomik açıdan bu konuyu tartışmak lazım. Borcun varken hala yabancı alıyorsan senin borcun değil derdin var demektir" dedi.

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzmir'de düzenlenen Ticaret Buluşması'nda konuştu. Yabancı oyuncuların Türk oyunculara zararı olduğunu belirten Güneş, "Altyapıdaki eğitim tek başına hocaların iş değil, tesis zaman ve uygun çocuklar gerekli. Çocuk okulda dersi bitince alan bulması lazım. Çocukların keyif alacağı bir ortam lazım. Hocadan önce teknik imkanlarımızın iyi olması şart.  Bizim üretim yapmamız gerekiyor, tesis ve iyi eğitimli antrenör lazım. 'Tesis yardımı' diye alınan paralar transfere gidiyor. Yabancı sayısını düşürüp, kaliteye çevirmemiz gerekiyor. Planlamayı iyi yapmak gerekiyor. Hala savurganlıklar var, bunların düzeltilmesi lazım. Oyuncu üretimi yapıp kulüpleri kullanmak lazım. Yabancı oyuncuların Türk oyunculara zararı var mı diyorlar, var tabi. Eğitimci antrenörün kazandırdığı futbolcu için prim vermek gerekiyor” dedi.  

"YABANCI OYUNCUYA TL VERMEMİZ GEREKİYOR"

Yabancı oyunculara Dolar ile ödeme yapılmasının yanlış olduğunu belirten Güneş, "“Kulüpler çok büyük paralar harcıyor ama ortada sorumluluk alacak kişilerin yok. Borçlar kulübe kalıyor, yönetimler gidiyor. Federasyonumuz kulüplerimiz iyi olsun diye uğraşıyor. 100 milyon borcu olan bir kulübe 100 milyon verirseniz 200 milyon borcu olur. Kulüplerimiz kısır döngüden kurtulamıyorlar. Yabancı transferinin sınırlanmasını bir yandan da bu yüzden istiyorum. Niye puanlar siliniyor? Yabancı futbolculardan dolayı. Yabancı oyuncuya TL vermek lazım, döviz değil. Kulüp yapılarını değiştirmeden bunları düzeltmek mümkün değil. Trabzonspor’un, Alanyaspor’un Sivasspor’un ve Başakşehir’in sıkıntısı yok ve onlar zirvede. Sivasspor’u çok başarılı buluyorum. Küme düşmüşlerdi; ama aynı başkanla şimdi yukarıdalar, bunu araştırmak incelemek lazım" diye konuştu. 

"BORÇ VARKEN YABANCI OYUNCU ALIYORLAR" 

Takımların borçları olmasına rağmen yabancı oyuncu transferinden vazgeçmediğini belirten Güneş, "Sayıyı tartışabiliriz, yabancı oyuncuya karşı değilim; ama daha kaliteli yabancı oyuncuların alınması lazım. Galatasaray UEFA Kupasını aldığı zaman 5 yabancı oyuncusu vardı. Beşiktaş’ta şampiyon olduğumuz dönemde aldığımız yabancıların hepsi oynuyordu. Ekonomik açıdan bu konuyu tartışmak lazım. Borcun varken halan yabancı alıyorsan senin borcun değil derdin var demektir” dedi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar