Semih Yalçın o paylaşımları neden yaptı? İşte nedeni...

Semih Yalçın o paylaşımları neden yaptı?  İşte nedeni...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın geçtiğimiz gün paylaştığı ve gündeme bomba gibi oturan mesajlarının akıbeti ortaya çıktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Üç Hilal'in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesi buna bağlıdır" şeklinde paylaşımlar yaparak MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 2011'deki bir konuşmasında kullandığı "Kararsızlığın, inançsızlığın, gecikmenin ve tembelliğin başarısızlığı hazırlayan unsurlar olduğu şüphesizdir. Üç Hilal'in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesi buna bağlıdır" sözlerini aktarmıştı. 

Yalçın'ın bu mesajlarının zamanlaması merak konusu olurken sosyal medyada Cumhur İttifakı'nda çatlakların oluştuğu da konuşulmaya başlamıştı.  

Yalçın'ın o mesajları neden yazdığına dair yorum Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'den geldi. 

Selvi, "duyduğuma göre" diyerek Yalçın'ın mesajlarını şöyle değerlendirdi: 

"MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir tweet attı.

“Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur” dedi.

Twitter bilgeleri harekete geçti. Cumhur ittifakı bozuluyor diye heyecanlananı mı ararsın, erken seçim için tarih ilan edeni mi... Laf aramızda, sadece Twitter kâhinleri coşmamış. Muhalefet cephesinde de bir heyecan dalgasına yol açmış.

Peki Semih Yalçın bu tweet’i niye atmış?

Duyduğuma göre Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker üzerinden ülkücülere yönelik saldırılar yapılınca “Ülkücüleri savunalım, onların sahipsiz olmadığını gösterelim” diye harekete geçmiş, Necip Fazıl’dan ve Alparslan Türkeş’ten ülkücülük tariflerini paylaşmış.

Ancak onlara dikkat eden olmamış. Ne zaman ki içinde üç hilal/iktidar olan paylaşım gelmiş, birilerinin hevesleri kabarmış.

Ne zaman ki Bahçeli’den ‘Cumhur İttifakı’na ve Berat Albayrak’a güçlü destek geldi. Bu kez de ters köşe oldular. Bir kez daha hevesleri kursaklarında kaldı. ‘Cumhur ittifakı’ dağılacak diye beklerken, tam aksine güven tazeledi." 

İşte Yalçın'ın çok konuşulan paylaşımı: 

yalcintivit.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar