Semih Çetin: Esad, Rusya'dan izinsiz tuvalete bile gidemez

Semih Çetin: Esad, Rusya'dan izinsiz tuvalete bile gidemez
Suriye'nin İdlib kırsalından gelen şehit haberleri tüm Türkiye'yi yasa boğdu. İktidar ve muhalefet yetkilileri, konu ile ilgili "acil" koduyla toplantılar gerçekleştirdi.

Suriye'nin İdlib kentinde sıcak saatler yaşanırken, askerlerimize yönelik hava saldırısında 33 mehmetçiğimizin şehit olması tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Gelişmelerin ardından emekli komutanlardan İdlib ile ilgili açıklamalar geldi. Emekli Tümamiral Semih Çetin, Rusya'nın olayı üstlenmediğini belirterek, "İsteyen inanabilir. Gerçek farklı; Esad, Rusya'nın haberi olmadan, tuvalete bile gidemez. Doğru olmasa da açıklama önemli. Rusya olayı büyütmek istemiyor. Biz ne yapacağız? Öncelikle şu anda itibaren kısa siyasi çekişmeleri derhal bir tarafa bırakmalıyız. Bu konuda görev Cumhurbaşkanı'na düşüyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli krizlerinden biri ile karşı karşıyayız. Meclis, 24 saat çalışmalı. Bölünmüş iç cepheyi birleştirmeden, bir yere varamayız" diye konuştu. 

YAVUZ: HİÇBİR ULUSAL ÇIKAR YOK 

İdlib'den gelen şehit haberleri canımızı yakmaya devam ediyor diyen emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ise, "Orada bu kadar şehit vermeyi göze alacak hiçbir ulusal çıkar yok. Lütfen farklı hareket tarzlarına yönelelim" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar