Selvan Acar'ı öldüren Tanju Acar nasıl az ceza alacağını araştırmış! Hücre arkadaşı tek tek anlattı

Selvan Acar'ı öldüren Tanju Acar nasıl az ceza alacağını araştırmış! Hücre arkadaşı tek tek anlattı
Muğla'da, Selvan Acar'ı öldüren Tanju Acar isimli erkek, eşinin kendisini aldattığı süsünü verebilmek için sosyal medyadan hesaplar açıp, başkasıymış gibi eşiyle yazıştığı ortaya çıktı.

2 çocuk annesi eşi Selvan Acar'ı sırtından ve kalbinden bıçaklayarak öldüren Tanju Acar hakkında, savcılığın hazırladığı iddianame tamamlandı.

İddianamede Acar'ın savcılıktaki ifadesi ile cezaevinde yan hücresinde kalan K.Ş.'nin ifadesi yer aldı. Acar olay anını anlattığı ifadesinde, "Öldüğünü anlamama rağmen bıçağı yine de tekrar kalbine doğru soktum" dedi. K.Ş.'nin ise ifadesinde "Eşini öldürmek için plan yaptığını söyledi. Kadın cinayetlerinde nasıl az ceza alınacağını araştırmış. Aldatma olunca daha az ceza verildiğini öğrenmiş. Eşinin kendisini aldattığı süsünü verebilmek için sosyal medyadan hesaplar açıp, başkasıymış gibi eşiyle yazışıyormuş" dediği öğrenildi.

CEZAEVİ ARKADAŞI ANLATTI

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Tanju Acar’ın tutuklanarak konulduğu Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı Cezaevi’nde, yan hücrede kalan K.Ş. isimli hükümlü verdiği ifadesinde çarpıcı iddialarda bulundu.

K.Ş. ifadesinde özetle şunları anlattı:

“Tanju, ‘Nasıl az ceza alabilirim’ diye bana soruyordu. ‘Bana olayı anlatırsan alacağın cezayı tahmin edebiliriz’ dedim. Eşini öldürmek için planlar yapmaya başladığını, internetten yapmış olduğu kadın cinayetlerinde en az ceza nasıl alınacağı konusunda araştırmaları neticesinde, aldatma durumlarında daha az cezanın verildiğini öğrendiğini belirtti. Eşinin kendisini aldattığı süsünü verebilmek için sosyal medyadan hesaplar açıp, başkasıymış gibi eşiyle yazışıyormuş. Bunun dışında iki tane de arkadaşını ayarlamış, bu arkadaşları da eşiyle sosyal medya üzerinden yazışıyormuş. Bunlardan sonra sözde biriyle onu yakalamış, çevresini bu şekilde inandırmaya çalışmış. Olay tarihinde de eşini bıçakladığı zaman, evde eşini aldattığını iddia ettiği şahsın tamamen uydurma olduğunu, aslında öyle bir şahsın olmadığını anlattı. Ben bu şahsı cezaevine gelmeden önce hiç tanımazdım ama yaşadığım vicdan azabı nedeniyle bunları anlatmak istedim.”

NE OLMUŞTU?

Olay, 6 Aralık 2020'de Fethiye'ye bağlı Pazaryeri Mahallesi 446 Sokak'ta meydana geldi. Ev kadını Selvan Acar'dan (25) haber alamayan yakınları, ertesi gün evine gitti. Zile basan yakınları kapıyı açan olmayınca açık olan balkon kapısından eve girdi. Selvan Acar'ı kanlar içinde koltukta hareketsiz halde yatarken bulan yakınları, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Eve gelen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde 2 çocuk annesi Acar'ın yaşamını yitirdiğini belirlendi. Polisin olay yeri incelemesinde Acar'ın bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Savcının incelemesinin ardından Selvan Acar'ın cansız bedeni Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis, cinayet şüphelisi olarak Acar'ın boşanma aşamasında olduğu 9 yıllık eşi Tanju Acar'ın (31) yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Antalya Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kınık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Acar'ı, cinayetten 1 gün sonra ilçedeki ormanlık alanda saklandığı çalılıklar arasında yakalayıp, gözaltına aldı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen Tanju Acar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Tanju Acar hakkında hazırladığı iddianame, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Acar'ın 'eşini tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar