Selim Temurci'den AKP'ye sert tepki

Selim Temurci'den AKP'ye sert tepki
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen AKP eski İstanbul Milletvekili Selim Temurci, partiden ihraç kararlarına ilişkin, "AK Parti’de kopuş süreci başlamıştır" açıklamasında bulundu.

AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. 

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre konuya ilişkin açıklamalarda bulundan AKP eski İstanbul Milletvekili Selim Temurci, "Parti kurulmasının önüne geçilmesi için birileri çalışma yapıyorsa şunu bilsinler ki korktukları şey çok uzun olmayan bir vadede gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Temurci, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Partimizin daha iyi olması ülke yönetimindeki aksaklıkların giderilmesi hususunda elimizden gelen uyarıları yaptık. Ama kendini hesaba çekmeyen parti yönetimi ceza keserek sanıyorum bir sonuç alacağını düşünüyor ve gerçekten yanılıyor.

“TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATIYOR”

Diyor ki artık bu parti içerisinde parti yönetimiyle ilgili olarak veya gidişatla ilgili olarak konuşanlar bu şekilde cezalandırılacak. Bu şekilde yönetilen süreç elbette Türkiye’de yeni bir dönemi başlatıyor.

“KOPUŞ SÜRECİNİ ALDIKLARI KARARLA BAŞLATMIŞ OLDULAR”

Bugün bizlere kapıyı gösterenler, bu ülkede başbakanlık, partinin genel başkanlığını yapmış bir şahsa kapıyı gösteriyor. Acaba kimleri içeri alıyor. Pelikan’ı meşrulaştırıyor, Perinçek’i kucaklıyor, terörist başından dahi medet umuyor. Bu yapı maalesef bize ayrılışı, kopuş sürecini aldıkları kararla başlatmış oldular.

“KENDİ İÇLERİNDE DOSTLARINI KUCAKLAYAMAYANLAR”

Kendi içinde dostlarını kucaklayamayanlar, onlara tasfiye operasyonuna girişenler gerçekten ülkemizdeki büyük resmi görmüyorlar.

“ESKİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN DAVA ARKADAŞLARINI KUCAKLAR VE ÇAĞIRIR”

Biz hep şuna inandık. Bizim tanıdığımıza inandığımız eski Recep Tayyip Erdoğan dava arkadaşlarını kucaklar ve çağırır, konuşuruz ve partinin kuruluş ilkelerine, fabrika ayarlarına nasıl dönerizi tartışırız ve yeni bir dönem başlar.

Biz bu ilkelerden sapanlara karşı kendinize gelin dedik ama, hiç beklemediğimiz şekilde böyle bir karar ortaya çıktı.

“KORKTUKLARI ŞEY ÇOK UZUN OLMAYAN BİR VADEDE BU SÜREÇ SONRASI GERÇEKLEŞECEK”

Siyasi partiler nasıl kurulur, bunları bilen insanlarız. İtirazlarımızı yaptık. AK Parti milletin partisidir, kendinize gelin dedik. Parti kurulmasının önüne geçilmesi için birileri çalışma yapıyorlarsa şunu bilsinler ki korktukları şey çok uzun olmayan bir vadede bu süreç sonrası gerçekleşecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar