Selçuk Geçer dolar için tarih verdi: 22 liraya emin adımlarla gidiyor!

Selçuk Geçer dolar için tarih verdi: 22 liraya emin adımlarla gidiyor!
Dolar hakkında tahminleri ile dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer'den döviz kurlarına ilişkin yeni bir yorum geldi. Doların yükselmeye devam edeceğini iddia eden Geçer, kurun emin adımlarla 22 lira seviyesine gittiğini savundu.

SELÇUK GEÇER'DEN OLAY DOLAR TAHMİNİ: EMİN ADIMLARLA GİDİYOR!

Dolar kurlarında BDDK kararı sonrası yaşanan kısmı düşüş yerini tekrar yükselmeye bırakırken, dolar hakkındaki çıkışları ile adından söz ettiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer''den yine çarpıcı bir dolar tahmini geldi.

''''16.30''U GÖRÜRSEK KİMSE ŞAŞIRMASIN''''

"5 Nisan 1994 yılı 8 bin olan dolar 42 bin liraya çıkmıştı... Hiperenflasyona gitmişti Türkiye. Demek ki 98 çok iyi bir yıl değildi." diyerek o dönemi hatırlatan Ekonomist Selçuk Geçer, "Sayın Nebati enflasyonun düştüğünü söylüyor. Komik bir ekonomi yaşıyoruz. İzahı olmayan şeylerin mizahını yaşıyoruz. Doların da izahı yok. Ekonomi verilerinin izahı yok. Biz artık mizah yapıyoruz.  Döviz satılıyor bir miktar geriye gidiyor. Ve 16,30''ü görürsek kimse şaşırmasın. Euro''da da hafif geri çekilme var. Hem dünyada hem Türkiye''yi etkileyen brent petrol fiyatları. İşler karışmaya devam edecek. Bu kafa değişmediği sürece bunların bedelini ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"22 LİRAYA EMİN ADIMLARLA GİDİYOR"

Dolar kuruna ilişkin korkutan tahminlerde bulunan Ekonomist Selçuk Geçer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada enflasyon artıyor. Aslında biz enflasyonla ilgili en iyi aylardayız. Dolayısıyla enflasyonun bu olmadığını görüyoruz. Bunun dövize etkisi ne olacak? Dolar şu an 16,54. Demek ki döviz düşmeyecek. Yükseliş eğilimine devam edecek. Sayın Nebati "Enflasyon düşme eğilimine girdi" diyorsa oturup düşünmek gerek. Piyasada gerçek enflasyonu frenleyemiyor. Dolar bu koşullarda 22 liraya emin adımlarla gidiyor. Hatta biz yaz aylarında 20 lirayı buluruz. Sona Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarında enflasyonu yoldan çıkar ve doları fırlatır.

Yıl sonu ve yıl başları tehlikelidir. Enflasyon patlayacak. Cari açığı kapatamayacağız. Aynı zamanda gri listeden kara listeye emin adımlarla ilerleyeceğiz. Yabancı sermaye bu koşullarda Türkiye''den kaçmaya devam eder. Bu da dövize olan ihtiyacına artmasına neden olur. Bütçe açığımız zaten kontrolden çıkmış durumda. Zamlar yapıldıkça piyasalar bozulmaya devam edecek. E kur nasıl bu seviyelerde tutulacak? 5 Nisan 1994 yılından daha daha sert bir seviyeye doğru gidiyoruz. Daha büyük bir krize ve daha büyük bir bunalıma doğru yol alıyoruz. Bu sıkıntılar bitmeyecek hazırlıklı olun. 1994 krizinden daha beter olacağız. Kur bir gecede 6 kat arttı. Fakirlik ve hiperenflasyona gidiyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar