Selçuk Geçer'den korkutan konut açıklaması: Böyle devam ederse...

Selçuk Geçer'den korkutan konut açıklaması: Böyle devam ederse...
Ekonomist Selçuk Geçer konut fiyatlarının gidişatı hakkında yaptığı konuşmada, "Bu konut krizi böyle büyümeye devam ederse, batanlar olacak, sokakta kalanlar olacak" dedi.

SELÇUK GEÇER'DEN KORKUTAN KONUT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk defa ev alacaklara düşük faizle ev alma imkanı sağlayacaklarını açıklaması üzerine ev fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği gündemin ilk sıralarına oturdu. Bir çok isim düşük faizli ev kampanyasıyla ev fiyatlarının katlanarak yukarı doğru çıkacağını ifade ederken Selçuk Geçer daha kötü günlerin geleceğini öne sürdü.

Milli Gazete''de yer alan habere göre, Selçuk Geçer kendi youtube kanalı için çektiği videoda konut fiyatları için şunları dile getirdi:

"Size ne diyordum, mevduatta, en büyük zararı yaparsınız diyordum. Mevduat Nisan ayında yüzde 31 oranında zarar ettirmiş… Peki kimler kazanmış? Altıncılar kazanmış, dövize yatırım yapanlar kazanmış. Eve yatırım yapanların daha kazanıp, kazanmadığını bilmiyoruz. Evimin fiyatı 5 milyon oldu. 1’den aldım, 5’e çıktı. Eee satabiliyor musun? TÜİK açıkladı satılıyor demeyin, satılıyor gibi yapılıyor. Birileri piyasa ile oynuyor. Bana göre konut satışı, Türkiye gibi ülkelerde, para yok çünkü genel itibarıyla kredi üzerinde olur. Kredi satışları dipteyse ve ikinci el üzerinden çok yüksek satış rakamları varsa, orda çok büyük kandırmaca ve balon vardır. Bakın çok net söylüyorum, konut sektörü garip bir tarafa gidiyor. Konut balonu acayip şişmiş durumda. Kim ne derse desin, bu saatten sonra konut alan ağlar kardeşim. Konut alan batar kardeşim. Bir mal tepeden alınmaz, biz şu an konutta tepenin tepesindeyiz. Bir takım organizatörler çıkmışlar kendi aralarında, yok Ruslar alıyor, yok arpalar alıyor diye dedikodu yayıp, fiyatları bilinçli bir şekilde yukarı çekiyor. Fiyatları şişiriyorlar. Bu konut krizi böyle büyümeye devam ederse, batanlar olacak, sokakta kalanlar olacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar