Selçuk Geçer 'Benden duyun' dedi! Dolar için yeni rakam verdi

Selçuk Geçer 'Benden duyun' dedi! Dolar için yeni rakam verdi
Doların 14 TL olduğu günlerde "17 lirayı görebiliriz" diyen ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda 17 lirayı gördükten sonra doların yeni hedefinin ne olacağını açıkladı.  

'BENDEN DUYUN' DEDİ! DOLAR İÇİN YENİ RAKAM VERDİ

Mayıs ayının ikinci haftası başlayan dolar kurundaki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Doların 17 lira 35 kuruş olduğu bu günlerde ekonomist Selçuk Geçer dolar tahminini revize etti. Dolar kurundaki artışın akaryakıt fiyatlarından başlayarak her şeye yansıdığını artık bilmeyen kalmadı. Dolar kuruna bağlı olarak benzinin ve motorinin litre fiyatı artıyor. Bu zamların en önemli sebebi dolar kurundaki artış.

DOLAR İÇİN YENİ ZİRVE RAKAMINI VERDİ

Eylül ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz indirimi kararı aldığını açıkladı. 2021 yılın eylül ayında merkezin faizi 19 puandı. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında toplam 500 baz puan indirim yapan Merkez Banası Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında faizi sabit tuttu. Mayıs ayında da Merkez Bankası faizi sabit bıraktığını açıkladı. Enflasyona endeksli tahvil ve ya süper Bono çıkarılacak açıklamalarından sonra iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasından sonra doların ateşi yeniden yükselişe geçti. 45 gün önce 14 lira 50 kuruş seviyelerinde olan dolar kısa zamanda 17 lirayı aştı. 

Geçen haftalarda ''dolarda 17''yi göreceğiz'' diyen Selçuk Geçer yeni zirve için rakam verdi. Dolar aralık ayında 12 liradan işlem görüyordu. Aralık ayından sonra bugüne kadar yükselen dolar 17 lira 30 kuruşu aştı. Doları artık tutamıyorlar diyen Selçuk Geçer, ''dolar 17 lirayı gördükten sonra 19 lira olana kadar yükselmeye devam edecek." dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar