Selçuk Geçer’den şaşırtan dolar açıklaması: Az gelir!

Selçuk Geçer’den şaşırtan dolar açıklaması: Az gelir!
Dolar kuru 18 TL seviyesine adım adım giderken ekonomist Selçuk Geçer’den, kritik uyarı geldi. Geçer, “Dolar kuru için 30 TL tahminim var. Bunu derken sadece enflasyonu baz alıyorum. Enflasyonun yanına Türkiye’nin makroekonomik verilerini koyarsanız, dünya finans piyasalarındaki gelişmeleri koyarsanız 30 TL bile az gelir” dedi.

SELÇUK GEÇER: AZ GELİR!

Temmuz ayında yükselişine devam eden dolar/TL kuru, Ağustos’un il günlerinde de yukarıya doğru seyrini sürdürüyor. Dolar kuru an itibariyle 17,94 seviyesinde olarak, 18 ile kaşı karşıya.

Dolarda yaşanan bu yükseliş hakkında bir değerlendirmede bulunan ekonomist Selçuk Geçer, bazı uyarılarda bulunuldu.

Selçuk Geçer, şunları söyledi:

“Dolar kuru için 30 TL tahminim var. Bunu derken sadece enflasyonu baz alıyorum. Enflasyonun yanına Türkiye’nin makroekonomik verilerini koyarsanız, dünya finans piyasalarındaki gelişmeleri koyarsanız 30 TL bile az gelir. Dolar kuru için bunu söylemek gerçekten bizim de hoşumuza gitmiyor ama biz insanları dolar düşecek diyerek kandıramayız. Bunun sorumluluğunu ben almam. Dolar 30 TL olunca haklıymışsın diyeceksiniz bana.”

‘ENFLASYON ÜÇ HANELERDE GEZİYOR’

Türkiye’nin risk primi oldukça yüksek. 55 milyar dolarlık kısa vadeli borç var. Bunun çevrilmesi gerekiyor. Ya yüksek faizle bu parayı bulacaksınız ya da size bu parayı vermeyecekler. Bu para bulunmaz ve borç çevrilemezse finansal kriz yaşanır. Tüm bunlar Türkiye’de dolar kurunun yükselişinin süreceğini gösteriyor. Bunun aksini iddia etmek mümkün değil. Kötüsü olur ama iyisi olmaz. İyi olacak bir veri yok önümüzde. Yıl sonunda 30 TL civarında bir enflasyon olacak diyorum ama bu enflasyon bu şekilde artmaya devam ederse bu tahminim çok iyimser kalır. Yüksek enflasyondan alacağı destekle dolar kuru 40 TL’yi bulabilir. O zaman ah ile vah etmenin anlamı yok. Tedbirinizi bugünden almanız gerek ama sadece seyretmekle yetinen bir ekonomi yönetimi var. Tek haneli enflasyon bekliyordular enflasyon 3 hanelerde geziyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar