Selahattin Demirtaş'tan çok sert "tiyatro" mesajı!

Selahattin Demirtaş'tan çok sert "tiyatro" mesajı!
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Devran' isimli kitabının tiyatrosuna gidenler üzerinden başlayan tartışmalara çok sert açıklamalarda bulundu.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kitabı Devran'ın tiyatro oyunu üzerinden yapılan tartışmalara sert çıktı.

Demirtaş, "Kanalizasyon medyası barış ve demokrasi umutlarına saldırınca birkaç şey söyleme zorunluluğu duydum" dedi.

SESLENMEYELİ UZUN ZAMAN OLDU

Sözlerine "Herkese merhabalar. Buradan sizlere seslenmeyeli uzun zaman oldu. İktidarın kanalizasyon medyası, barış ve demokrasi umutlarına her zamanki fütursuzluğuyla saldırınca ben de birkaç şey söyleme zorunluluğu duydum" diye başlayan Demirtaş, şöyle devam etti:

TERÖRİST İLAN EDİYORLAR

Önce şu soruyu sorarak başlayalım: Barış denilince AKP Hükümeti neden kırmızı görmüş boğaya dönüyor? Barış isteyen herkesi neden anında terörist ilan ediyor? Aklı başında herkes bunun cevabını biliyor, değil mi?

YOLSUZLUĞUN SORGULANMASI İÇİN...

Çünkü arkasına saklanacakları tabutlara ihtiyaçları var. Yoksulluğun, işsizliğin, yolsuzluğun sorgulanmaması için gencecik evlatlarımızın cenazelerine ihtiyaçları var.

TARİHTEKİ YERLERİNİ ALDILAR

Bugünün Jülide’si, Kadir’i ve oradaki tüm kadınlar onurun temsilcisi, televizyonlardaki bazı program sunucuları başta olmak üzere linç güruhu ise alçaklığın sembolü olarak tarihteki yerlerini aldılar bile.

DEVRAN DÖNÜYOR

Fırlattığınız çatallar, bıçaklar artık bizi yaralamıyor. Birlikte olmak için, yan yana durmak için daha fazla cesaretlendiriyor, güç veriyor, moral veriyor. Devam edin, devran dönüyor.

İşte Demirtaş'ın o tweetleri:

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar