Seks tarikatı Nxivm'in hakkında flaş karar!

Seks tarikatı Nxivm'in hakkında flaş karar!
Seks tarikatı Nxivm'in hakkında karar verildi. ABD'de yargılandığı davada suçlu bulunan Nxivm'in lideri Keith Raniere, 120 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Seks tarikatı Nxivm'in kurucusu olan 60 yaşındaki Keith Raniere, ABD'de yargılandığı davada suçlu bulunurken, 120 yıl hapis cezasına çarptırıldı. New York'taki davada 1 milyon 750 bin dolar para cezasına da mahkum edilen Raniere, geçen yıl haraç alma, tehdit veya şantaj yoluyla menfaat temin etme, seks ticareti, çocuk pornografisi ve başka bazı suçlardan hüküm giymişti.

KADINLARI KÖLE OLARAK...

Savcılar, Nxivm'in liderinin hayatının kalan kısmını, tarikatın kurbanlarına "ölçülemez düzeyde zarar verdiği için" demir parmaklıklar ardından geçirmesi gerektiğini söylemişlerdi. BBC Türkçe’nin haberine göre, tarikat liderinin bazı kadınları köle olarak kullandığı ve onları kendisiyle sekse zorladığı biliniyor. Smallville dizinin oyuncularından Allison Mack tarikattaki ünlü isimlerden biriydi. ABD'de New York Times gazetesinin 2017'deki araştırması sonrası Nxivm hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonrası Nxivm'in lider kadrosu hakkında dava açıldı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER 

Nxivm, 1998'de New York'un Albany bölgesinde kuruldu. Tarikat kendisini, "insanları güçlendirmeyi amaçlayan ve insani ilkeler çerçevesinde hareket eden bir topluluk" olarak tanımladı. Keith Raniere'ın dışındaki isimler suçlarını itiraf etti. Raniere'in avukatları ise müvekkillerinin masum olduğunu ve medyanın karalama kampanyasına kurban gittiğini savunmuşlardı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar