Seks kasediyle şantaj yapılan CHP'li isim Süleyman Soylu'dan yardım istedi

Seks kasediyle şantaj yapılan CHP'li isim Süleyman Soylu'dan yardım istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Özgür Karabat şantaj mağduru oldu. Karabat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yardım istedi.

Mali Müşavir, Dış Ticaret Uzmanı, Uluslararası Finansal Raporlama Uzmanı olan 46 yaşındaki CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın, 31 Mart Yerel Seçimleri sırasında yaşadığı sıkıntılı süreç bugünlere kadar geldi.

Süreç, Milletvekili Karabat’ın seçim çalışmaları sırasında bir kadınla tanışmasıyla başladı. Kadının davet ettiği evde Milletvekili Karabat ile yakınlaşmasıyla şantaj süreci işletildi.

10 MİLYON TL İSTEDİLER

A.A., A.D.E., C.A., E.B. adlarından oluşan biri kadın üç kişilik çete, evdeki gizli kamerayla milletvekilini kayda aldı. Kamera görüntülerini daha sonra milletvekiline gönderen çete, Milletvekili Karabat’tan 10 milyon TL istedi. 

Odatv'nin edindiği bilgilere göre; Milletvekili Karabat ise şantaja boyun eğmeyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yardım istedi. Bakan Soylu’nun direktifiyle, Kıbrıs’a kaçan şantaj çetesi yakalandı. 

Çete üyeleri çıkarıldıkları 11. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından şantaj yaptıkları gerekçesiyle bugün (24 Aralık) tutuklandı. 

1-268.jpg2-233.jpg

4 KİŞİ TUTUKLANDI

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'a gizli kamera kaydıyla şantajda bulundukları iddia edilen 4 şüpheli tutuklandı.

Şüphelilerden Kıbrıs'ta bulunan Cahit A. arama kararı sonrasında polis tarafından yakalanırken, diğer şüpheliler de gözaltına alındı. Şüpheliler Cahit A., Aynur D.E., Erdoğan B. ve Ahmet A. sorgularının ardından dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İstanbul Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca sorgulanan 4 şüpheli, "Özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "Şantaj" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorguları yapılan 4 şüpheli tutuklandı.

Mahkeme tutuklama gerekçesinde,  "Şüpheli Erdoğan B.'nin, şikayetçi milletvekili üzerindeki baskıyı artırmak amacıyla konuyu haberleştirmenin alt yapısını hazırladığı hususunda çeşitli delillerin olduğu, Erdoğan B.nin şikayetçiye şantaj içerikli mesajlar yolladığı, şikayetçi ile Aynur D'nin yakınlaşmasına dair fotoğrafları gönderdiği, para talep etme ve bu fillerden tüm şüphelilerin haberdar oldukları ve kaçma şüphesi nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verildiği" belirtildi.   

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar