Şehit Korgenerale vefasızlık!

Şehit Korgenerale vefasızlık!
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın isminin Elazığ Havalimanı'na verilmesi için kanun teklifi hazırladı. Kanun teklifine, AKP ret oyu verirken MHP ve HDP çekimser oy kullandı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şehit Korgeneral Osman Paşa’nın isminin Elazığ Havalimanı'na verilmesi için kanun teklifi hazırladı. Kanun teklifine, AKP ret oyu verirken MHP ve HDP çekimser oy kullandı.

TBMM’de konuşan Milletvekili Erol, “Gelelim kanun maddesine, geçtiğimiz ay çok üzücü bir haberle uyandık. Haber, Elâzığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş emrindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst rütbeli 10 subayıyla birlikte Tatvan'da hava koşulları nedeniyle helikopteri düştü ve şehit oldu.

Osman Erbaş, hayatı boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev aşkıyla yanan tutuşan ve 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütüne karşı izinde olduğu hâlde beylik tabancasını üzerine alarak özel arabasıyla izinden bulunduğu ilden Elâzığ Kolordu Komutanlığına gelen, FETÖ terör örgütünün bölgedeki tüm etkisini kıran ve FETÖ terör örgütüne bölgede direnen bir adamdır. Ayrıca Osman Erbaş yalnızca Elâzığ'dan sorumlu bir kolordu komutanı değil, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Elâzığ, Tunceli bu illerden sorumlu bir kolordu komutanı. Bölgede ilk defa görev sırasında bu rütbede şehit olan bir şehidimiz var, bu rütbede. Bakın, geçen eski Başbakanlarımızdan Yıldırım Akbulut rahmetli oldu, Allah rahmet eylesin Sayın Cumhurbaşkanı Ak Parti grup toplantısında Erzincan Havaalanı'nın ismini Yıldırım Akbulut Havaalanı olarak açıkladı. Bu doğru bir karar mıdır? Evet, doğru bir karardır. Çünkü bu ülke adına gerçekten üst düzeyde görev yapmış, ülkenin kaderinde siyasi sorumluluk almış, devlet adamlığı kimliğiyle sorumluluk almış insanların adının yaşatılması gayet doğaldır ama aynı zamanda görev şehidi olan, terörle mücadele eden şehitlerimizin adının da aynı şekilde yaşatılması son derece doğru ve anlamlıdır. Bu rütbede bu bölgede şehit olan en üst rütbeli subay, general Osman paşadır, Allah rahmet eylesin” dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar