Şehir Hatları'nda ilk kez kadın gemiciler iş başı yaptı

Şehir Hatları'nda ilk kez kadın gemiciler iş başı yaptı
Gemicilik eğitimi alan kadınlar Şehir Hatları tarihinde ilk kez işe alındı. 19-23 yaşlarındaki 5 kadın gemici iş başı yaptı.

Şehir Hatları'nda kadın gemiciler iş başı yaptı

169 yıllık İBB Şehir Hatları’nda, ilk kez kadın gemiciler çalışmaya başladı. Yaşları 19-23 arasında değişen, lise ve üniversitede denizcilik eğitimi almış beş genç kadın gemicinin hedefi, gemilerde kaptan olmak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştirak şirketi olan Şehir Hatları’na tarihinde ilk kez kadın çalışanlar alındı. Gemicilik eğitimi almış ve yaşları 19-23 arasındaki 5 kadın gemici iş başı yaptı.

geemicikadinlar.jpg

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Serhan Dedetaş, “Arkadaşlarımızın hepsi gemide gemici olarak başlıyorlar. Yani halat alıp-verme operasyonu, geminin diğer ihtiyaçları vs. Kaptanlığa doğru gidecek bir süreçte ilk adımı atmış oluyorlar” diye konuştu.

Kadın gemiciler geminin boya, raspa ve makine işlerini yapıyor ve ihtiyaç olan alanlarda çalışıyorlar. Gemicilerden biri, “Okuldan mezun olduğum zaman bazı yerlere başvuru yapıyordum. Kadın olduğum için CV’me bile bakmıyorlardı” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da,” Vapurlarda kadın çalışanlar göreve başladı. Kaptanlığa kadar giden yolda istekleri ve liyakatleriyle işbaşı yaptılar. Bu köklü kurumumuza çok şey katacaklarına eminim” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan videolu paylaşımda bulunarak;

"Şehir Hatları tarihinde bir ilki 

YAPTIK ✅

Vapurlarda kadın çalışanlar göreve başladı. Kaptanlığa kadar giden yolda istekleri ve liyakatleriyle işbaşı yaptılar. Bu köklü kurumumuza çok şey katacaklarına eminim." dedi.

İşte o görüntüler:

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar