Sedat Peker'in videolarında işaret ettiği Taner Ay, trafik kazasında öldü

Sedat Peker'in videolarında işaret ettiği Taner Ay, trafik kazasında öldü
Sedat Peker’in “Metin Külünk söyledi ben de para gönderdim” dediği ve Almanya’da 2016’dan bu yana yasaklı olan “Osmanen Germania” (Almanyalı Osmanlılar) derneğinin yöneticilerinden Taner Ay’ın, dönemin Başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile aynı masada oturarak çay içtiği bir fotoğrafın ortaya çıkmasıyla, Peker’ in para gönderme mevzusunda Taner Ay’ı işaret etmesi dikkat çekmişti.

Almanya’nın uyuşturucu, silah ve kadın ticareti yapmakla suçlayıp yasakladığı (2018) Osmanen Germania’nın (Almanyalı Osmanlılar) yöneticilerinden olduğu iddia edilen Taner Ay, Bulgaristan’da trafik kazasında öldü.

Mevlüt Çavuşoğlu, Süleyman Soylu, Hulusi Akar, Hakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları bulunan Ay Beştepe’den, Özel Harekât Dairesi’nden, Yargı Yılı açılış töreninden fotoğraflar da paylaşıyordu.

İş insanı kimliğiyle de bilinen Taner Ay’ın yöneticisi olduğu iddia edilen Osmanen Germania 2018 yılında uyuşturucu, kadın ve yasadışı silah ticareti suçlamalarıyla kapatılarak suç örgütü kabul edilmişti.  Almanya medyasında Taner Ay’ın Osmanen Germania’nın Duisburg temsilcilerinden olduğu iddiaları yer almıştı. Sedat Peker de yayımladığı videolardan birinde AK Parti MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Metin Külünk’ün Osmanen Germania’ya para yolladığını söylemişti.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Almanya’ da bir çok ticari işletmesi olan ayrıca Almanya’nın en büyük hastanelerinden City Klinik Şehir Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Taner Ay, Kırşehir Belediyespor’u süper lige çıkarma sözü vermişti. Taner Ay’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metin Külünk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi devlet büyükleri ile sosyal medya hesaplarındaki fotoğraf paylaşımları dikkat çekmişti. 

Ay’ın MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da aralarında bulunduğu birçok kişiyle çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada gündeme gelmişti. 

Ay, Fidan’la fotoğrafını “Hakan Abim’le beraber” notuyla paylaşmıştı.

ay-1.pngay-2.jpgay-3.jpgay-4.jpg

ay-5.jpgay-6.jpgay-7.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar