Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Sedat Peker'in subliminal mesajları

Sedat Peker'in yaptığı açıklamalar gündeme oturdu.

İktidar-Peker hattında yaşananlar, Peker'in bir anda kanunları ihlal ettiğinin tespit edilmesi nedeniyle değil, çıkarlar çatıştığı için gerçekleşiyor…

Çıkarların nasıl ve neden çatıştığına dair temel kesiti önceki yazımda aktarmıştım…

Peker'in yayınladığı videolardaki iddialar kadar bir de verdiği subliminal mesajlar var ki, nedense çok dikkat çekmedi, çok üzerinde durulmadı.

 Gelin, bence en az iddialar kadar çarpıcı olan o mesajlara bakalım…

3 zarf: Mesajların gönderildiği kişilere ait. "Elimde sizinle ilgili bilgi ve belgeler var" denilmekte. Zarfların üzerindeki adresleri ise konuşmalardan anlıyoruz. Mehmet Ağar, Berat Albayrak ve henüz adı hedef alınmadan ima edilse de Recep Tayyip Erdoğan…

Omerta: Mafyanın 'sessizlik yemini'nin adını taşıyan bu kitapla verilen mesajı anlamak için müneccim olmaya gerek yok. "Yemin bozuldu" deniliyor…

Aptallar Erken Ölür: Mafya romanlarıyla bilinen Mario Puzo'nun "Aptallar Erken Ölür" adlı kitabı masaya konmuş. Las Vegas kumarhaneleri ve Hollywoood'un sahne önündeki parıltılı dünyası üzerinden dejenere hayatları anlatan bu kitabın gerekli kişi ve yerlere gerekli mesajı veren ismi nedeniyle seçilmiş olması kuvvetle muhtemel.

Tespih: Bir yanda 'delikanlılığın' raconu olsa da dindar olduğu iddiasındaki AKP'yi de simgelemekte. Tespihin imamesinin, yani başının Puzo'nun "Aptallar Erken Ölür" kitabını gösterdiğini de not etmek gerek.

Kalemler: Birileri için kırılacağı anlamına geliyor olması mümkün.

Beyaz kâğıt: Mesaj gönderilenlerle yeni ve temiz bir sayfa açma isteği de olabilir, ancak Peker'in hapisten çıktıktan sonra eski hayatını geride bırakıp, kriminal işlerden uzak kalarak yeni hayallerinin peşinde koşmak istediği iddialarına da atıf içermesi mümkün.

Kulaklık şarj kutusu: Çatışmaya girdiklerine ben de sizden haber alıyorum, diyor. Peker, aynı teknolojik olanaklara sahip olmasa da içerideki adamları vasıtasıyla kendisiyle ilgili emniyette yapılan toplantılardan ve konuşulanlardan haberdar olduğu mesajını iletiyor.

Televizyon: Görüntülerdeki Alparslan Türkeş'in hapishane parmaklıklarını andıran bambular arkasından görünmesi elbette MHP'ye, Devlet Bahçeli'ye ve hamilik ettiği Alaattin Çakıcı'ya bir mesaj. Peker kendisi için MHP'nin tek liderinin, 'Başbuğ'un hâlâ Türkeş olduğunu ve Bahçeli'yi lider kabul etmediğini ima ediyor. Bahçeli'yi lider kabul eden Çakıcı'ya da göndermede bulunuyor.

Ajandalar: Peker sağına ve soluna koyduğu siyah ve mavi ciltli ajandalarla birileri hakkındaki kayıtları tarihleriyle birlikte tuttuğunu anlatıyor. Ki o birilerinin, "taşeron" dediği Ağar üzerinden siyasi iktidara uzanan kişiler olduğu kesin.

Atatürk: "Hoca gibi konuşuyor" eleştirileri yapıldığını anımsatarak hakkında yazılıp söylenenleri takip ettiği anlaşılan Peker, bu eleştirileri arkasında bulunan TV ekranında Atatürk'ün bir fotoğrafını göstererek bertaraf etmeye çalıştı. Türkeş ve Atatürk'ün TV'de görünmesi aynı zamanda Türk milliyetçileri için önderin kim olduğunu da anlatıyor.

Troçki: Troçki'nin bilinen hazin sonu üzerinden de bir mesaj vermeye çalışan Peker de kendisine yönelik bir suikast düzenlenebileceğini ima ediyor.

İktidar: Robert Greene ve Joost Elffers tarafından kaleme alınan ve alt başlığı "Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası" olan "İktidar" adlı kitap güç sahibi olmak ya da gücü elinde tutmak isteyenler için bir kılavuz niteliğinde. Bir videosunda masada daha öne konan tespihin imamesinin yönü de bu kitabı işaret ediyor. Kitaptaki yasalar ise hem Peker'in vermek istediği mesajlar açısından hem de süreci nasıl yönettiğine dair hayli manidar bilgilerle dolu.

Baba'nın Dönüşü: Bu videodaki kitap, Mario Puzo'nun mafyayı anlattığı 'Baba' adlı eserinin devamı olarak kabul edilen Mark Winegardner tarafından kaleme alınan 'Baba'nın Dönüşü' oldu. Puzo, 'Baba' isimli eserinin baş karakteri olan Vito Corleone üzerinden ABD'deki İtalyan mafyasının önde gelen ailelerinden Corleone ailesini anlatır. Bir devam romanı olarak kurgulanan 'Baba'nın Dönüşü'nde Corleone ailesinin Soğuk Savaş dönemindeki hikâyesine yer veriliyor. Yaşadığı durum ile kitabın adı şu anda tezatlık içerse de Peker ülkesine döneceğinin mesajını veriyor.

Mumluk: Üçüncü videonun en önemli objesi kuşku yok ki bu mumluk. İzleyenler pek anlam veremese de arka tarafında görünen Zülfikâr kılıcı kolyesi hayli manidar. Bu videosunda da asılarak idam edilen Seyit Rıza'ya atıf yapan Peker'in Zülfikâr kılıcı kolyesini de asılı olarak görünmesini sağladığını söylemek gerek…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları