Sedat Peker'in neden Makedonya'ya gittiği ortaya çıktı

Sedat Peker'in neden Makedonya'ya gittiği ortaya çıktı
Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim, Sedat Peker'e Makedonya'da yardım ettiğini doğruladı.

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, 7'ncisini yayınladığı videoda Balkanlar'da bulunduğu sürece dair açıklamalarda bulundu.

Peker'in verdiği bilgiye göre, Kuzey Makedonya'da bulunurken ikamet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınarak ardından Kosova'ya sınır dışı edildi.

Kendisine sahte kimlik hazırladıkları öne sürülen 10 polis de tutuklandı. Bu sürece dair konuşan Peker, Makedonya'ya nasıl geldiğini videoda şöyle anlattı:

ENES İBRAHİM 'BURADA KAL' DEDİ

"Geçtim Makedonya. Sonra Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes Başkan. İbrahim, çok namuslu şerefli biri. Genç pırıl pırıl biri. İktidarda da koalisyon ortağı. Ya dedi 'burada kal ya da sıkıntı olur'. Ben gidip görüşeyim. Beraber gidip görüşmeler yaptık. 'Tamam kalacağız'. Üçüncü ayın sonu bir baktım ABD, Saddam'ın sarayına öyle girmedi. Yüzlerce asker…"

İndependetTürkçe'nin haberine göre, Enes İbrahim, Peker'in iddialarını doğruluyor. 

"TANIŞIKLIĞIMIZ ESKİYE DAYANIR, PEKER'İ ÜLKEYE DAVET ETTİĞİM DOĞRUDUR"

Sayın Peker ile tanışıklığımız eskiye dayanır. Kendileri Balkan coğrafyasında bulunduğu dönemlerde ülkemizi de ziyaret etti.  Kuzey Makedonya'yı ziyaret ettiğinde buraları tarihi, kültürel ve doğal olarak beğenen Peker'i ülkeye davet ettiğim doğrudur.      

"PEKER HAKKINDA ÜLKEMİZDE HERHANGİ BİR UYARI VEYA SORUŞTURMA OLMADI"

İbrahim, Peker hakkında bir soruşturma olup olmadığını bilmediğini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Ülkede oturum süresi dolduğundan, yeni bir oturum için başvurulmadığından dolayı sınır dışı edildi. Ailesi ile birlikte bir süre Üsküp'te ikamet eden Peker'in ülkemizde herhangi bir yasa dışı konu hakkında işleme tutulduğuna dair bir bilgim bulunmamaktadır. Sanırım bu yüzden ülkemizde herhangi bir uyarı veya soruşturma olmamıştır. Vatandaşı olduğu kendi ülkesinden normal çıkış gerçekleştirmiş, balkan coğrafyasında birçok ülkede normal şekilde giriş-çıkış yapmıştır diye biliyorum.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar